Parlamentarii PNL au lucrat la o lege care să ajute descoperire persoanelor incompatibile mult mai ușor. Astfel,18 parlamentari PNL au depus o inițiativă legislativă prin care primarii incompatibili sau aflați în conflict de interese să fie depistați prima dată de către prefect și nu de către ANI.

gorghiu blaga
Practic, prin legea propusă de PNL, aleșii locali trebuie sp depună declarațiile de avere la prefect, iar timp de 10 zile se vor face verificări asupra celor două situații.
În momentul de față, proiectul semnat inclusiv de Alina Gorghiu și Vasile Blaga se află în dezbatere publică și poate fi consultat pe site-ul Camerei.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.393/2004, privind statutul aleşilor locali poartă numele de PL-x 885/2015. Proiectul presupune modificarea Statutului Aleșilor Locali, prin modificarea articolului 74, alieantul 3.
Inițiatorii acestei legi sunt 18 parlamentari ai PNL printre care amintim pe deputații Cupşa Ioan, Gorghiu Alina-Ştefania, Voicu Mihai Alexandru și senatorii Ardelean Ben-Oni, Blaga Vasile, Boagiu Anca-Daniela, Câmpeanu Mariana, Dincă Mărinică, Dobra Dorin-Mircea, Grigoraş Viorel, Mihai Cristian Dănuţ, Motoc Octavian, Oprea Mario-Ovidiu, Pereş Alexandru, Popa Mihaela, Popa Nicolae-Vlad, Tudor Doina-Anca, Zisu Ionuţ-Elie.
Aceștia au explicat și care sunt motivele pentru ca această lege să fie aprobată.Conform acestora, functionarea autoritáților publice este bulversată din cauza măsurilor legale si procedurilor ce se impun in aceste situatii.

Citeste si...
Dezvaluire bombă! Iată cum se fac jocurile pentru Cotroceni în interiorul PSD

”Periodic Agenția Nationalá de Integritate transmite comunícate de presă în care anuntă identificarea unor noi situatii de incompatibilitate sau conflict de interese privitoare la primarii din România, astfel incât, functionarea autoritáților publice respective in care se constată existența cazurilor de incompatibilitate este bulversată datoritá másurilor legale si procedurilor ce se impun in aceste situatii”, se arată în expunerea de motive.
”In consecintă, pentru evitarea acestor situații de incompatibilitate sau conflict de interese, este necesará completarea cadrului legal existent prin implementarea unor dispozi¡ii legale de preventie ce dispun verijicarea declara ilor de interese depuse de alesii locali la Institu¡ția Prefectului” mai spun aceștia.