Conducerea vechiului PNL a decis, miercuri, să propună excluderea din partid a europarlamentarelor Norica Nicolai şi Renate Weber, motivul constituindu-l faptul că cele două s-au afiliat grupului ALDE din Parlamentul European, refuzând să adere la grupul PPE. Propunerea de excludere a Noricăi Nicolai şi a Renatei Weber va fi transmisă Biroului Politic Naţional al PNL, care, potrivit noului Statut al formaţiunii rezultate în urma fuziunii, va lua decizia finală în acest caz.
norica
Europarlamentarele Norica Nicolai şi Renate Weber au decis, în urma fuziunii dintre PNL şi PDL şi a trecerii liberalilor la familia popularilor europeni, să treacă la grupul ALDE din Parlamentul European. Conducerea PNL le-a transmis la un moment dat, ca un ultimatum, celor două politiciene să revină în grupul PPE, dar pentru ca acest lucru nu s-a intamplat , s-a trecut la masuri radicale. În urma deciziei europarlamentarelor de a rămâne afiliate la ALDE, conducerea vechiului PNL a stabilit că acestea nu respectă deciziile partidului şi a decis să popună forului de conducere al noului PNL excluderea lor din partid.
 
Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat imediat dupa aflarea vestii ca nu este surprinsă de această decizie a liberalilor și a spus că nu ia în calcul varianta trecerii la PPE, chiar dacă este exclusă din PNL.
”Am luat act de această decizie a colegilor mei din PNL. Consider în continuare că am procedat corect din punct de vedere politic atunci când am rămas în ALDE. În niciun caz nu iau în calcul varianta de a reveni asupra deciziei mele inițiale și nu voi face decât să respect această decizie a PNL”, a declarat Norica Nicolai.
 
La randul ei, Renate Weber a explicat că nu este surprinsă de decizia partidului, dar că şi-ar fi dorit să aibă o discuţie cu conducerea PNL înainte de a se ajunge la această măsură.În luna iulie a anului trecut, eurodeputatul PNL Norica Nicolai s-a înscris în grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European, din care au făcut parte liberalii români până la decizia partidului de a trece la PPE. ”Mi-am depus adeziunea la grupul ALDE deoarece în alegerile europarlamentare am candidat sub această siglă, iar eu am obţinut voturile românilor în calitate de candidat al ALDE şi îmi păstrez această poziţie”, îşi motiva decizia Norica Nicolai. În reuniunea Delegaţiei permanente a PNL în care s-a luat această decizie, ea s-a abţinut de la vot. Ulterior, ea a criticat în presă această decizie. În noiembrie 2014, şi europarlamentarul Renate Weber a decis să părăsească Partidul Popular European pentru a reveni la liberalii din ALDE.
Citeste si...  Alternativa Guvernului Orban: Dacă CCR declară neconstituțională starea de alertă, vom emite OUG