Ludovic Orban a anunţat, marţi, că PNL îl va susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al Băncii Naţionale. Mandatul actual al guvernatorului BNR expiră în această toamnă.

Liderul PNL a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că Mugur Isărescu va primi sprijinul partidului pentru un nou mandat în fruntea Băncii Naţionale a României.

„Azi am luat în discuție chestiunea nominalizarilor pe care urmează sa le facem pentru institutiile din subordonarea parlamentară în care s-a început procedura de desemnare a unor reprezentanţi. În ceea ce priveşte BNR, Biroul Executiv a hotărât în unanimitate susţinerea pentru funcţia de guvernator a lui Mugur Isărescu”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si...
Calendarul de vot propus de PNL pentru investirea guvernului a picat

Declaraţia vine după ce şi PSD-ALDE şi-au anunţat, în mod surprinzător, decizia de a-l susţine pe actualul guvernator BNR după ce, în trecut, partidele din arcul guvernamental au avut o poziţie foarte critică la adresa lui Isărescu.

În mai 2018, Isărescu spunea că nu ia în calcul un nou mandat de guvernator al Băncii Naţionale, întrucât are 70 de ani. Isărescu este cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume, ocupând această poziţie din septembrie 1990, cu o pauză în 1999, când a îndeplinit funcţia de prim-ministru al Guvernului.