PNL a reacționat după ce purtătorul de cuvânt de la Palatul Cotroceni a anunțat care sunt întrebările de la referendum. Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, le consideră realiste, oneste și preocupă oamenii de cel puțin doi ani.

„Întrebările sunt formulate astfel încât să nu se formeze ideea că președintele a convocat referendumul în speranța de a manipula oamenii. Întrebările pot avea o finalitate exactă. În Parlament asistăm la o amnistie mascată. Practic vor fi amnistiați toți marii infractori. Dacă românii spun „da” si Curtea Constituțională analizează lucid acest referendum poate avea o finalitate foarte clară. Întrebările sunt realiste și oneste și tin de niște teme care preocupă oamenii de doi ani și jumătate. Au devenit obsesive”, a precizat prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, la postul B1TV.

Citeste si...  Pepe și-a dus soția în Grecia. Uite cum arată Raluca în costum de baie

Conform anunţului făcut de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, cele două întrebări pentru referendum sunt: ” Sunteţi de acord cu interzicerea amninstiei şi graţierii pentru fapte de corupţie?” şi „Sunteţi de acord cu interzicerea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului în domeniul infracţiunilor de corupţie şi organizării judiciare, corelat cu extinderea dreptului de a ataca OUG direct la Curtea Constituţională?