Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, cere majorității PSD-ALDE din comisia de Apărare din Camera Deputaților să accepte abordarea subiectului mitingului din 10 august, după dezvăluirile viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu. În această seară, Bădulescu a spus că a mințit când a fost audiat la Parchetul General în legătură cu evenimentele de la mitingul din 10 august 2018.

PNL cere aflarea adevarului despre mitingul din 10 august :

“Declarațiile viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, prin care acesta recunoaște că a mințit procurorii în legătură cu reprimarea mitingului din 10 august pentru a proteja interesele PSD sunt de o gravitate majoră și impun o reacție imediată pentru aflarea adevărului. Fac un apel oficial către parlamentarii de bună credință PSD si ALDE din Comisia de Apărare a Camerei Deputaților (sperând că ei există) să accepte abordarea acestui subiect, care nu mai poate fi blocat la infinit. Ei au majoritatea în Comisie, de votul lor depinde tratarea transparentă a unei teme atât de grave și convocarea lui Bădulescu.

Citeste si...  Un lider PSD il ataca pe Dragnea. Vezi despre cine este vorba

n cursul anului trecut, și Gabriela Firea, primarul Capitalei, a făcut acuzații foarte serioase privind premeditarea evenimentelor din 10 august de către Liviu Dragnea – dar majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputaților a refuzat audierea acesteia pentru clarificări. A fost de asemenea respinsă înființarea unei Comisii de anchetă pe acest subiect major, privit cu îngrijorare inclusiv la nivelul Uniunii Europene, deși au fost acceptate comisii cu caracter absurd precum cea îndreptată împotriva SPP. Audierea ministrului Carmen Dan a fost întreruptă, invocându-se existența unui raport cu caracter secret, care nici până astăzi nu poate fi cunoscut de public, deși ministrul Dan a recunoscut public că nu au existat informații speciale în privința mitingului. După mărturia viceprimarului Bădulescu, aflarea adevărului devine un imperativ urgent, continuarea mușamalizării de până acum devine inacceptabilă”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.