”PNL a bătut palma cu UDMR pentru a constitui o nouă majoritate parlamentară și a prelua puterea.” Afirmația îi aparține deputatului Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită.

media-142566004208077100

”Conform cu promisiunea din campania lui Iohannis și cu binecuvântarea acestuia, PNL și-a luat țara înapoi ca să i-o dea, pe tavă, UDMR-ului, veșnic avid de guvernare. Oare în acest scop au stat la coadă la vot zeci de mii de români din străinătate, ca să aducă UDMR înapoi, cu autonomie cu tot?

PNL a comis cea mai mare eroare politică aliindu-se cu UDMR. Aceeași pe care a făcut-o și PSD-ul, de altfel. PNL, PSD, același UDMR. Aceeași trădare a intereselor naționale într-un moment în care secesiunea etnică face ravagii într-o țară vecină nouă și în care alianța Rusia-Ungaria nu mai e un secret pentru nimeni. Cum a putut Iohannis să gireze o asemenea alianță? Cum a putut PNL să îmbrace haina trădării? Va plăti scump.

Până când vor mai vota românii doar ca să decidă cu cine guvernează UDMR? Sunt șocat de nonșalanța cu care PNL a decis să se îmbrățișeze cu un partid autonomist pentru a ajunge la putere, dovadă că românii care l-au votat pe Iohannis au fost mințiți pe față. De aceea nu l-am votat pe Iohannis, pentru că mă temeam de acest moment al trădării, după cum tot de aceea nu l-am votat pe Ponta pentru că o comisese deja.

Niciun președinte de țară și niciun partid nu merită să conducă România dacă pentru niște voturi mizerabile sunt gata să vândă interesul național! Iar o alianță cu UDMR, așa cum a stabilit PNL, înseamnă exact acest lucru: alte legi pentru minoritatea maghiară ca aceasta să încalece majoritatea, alte concesii pe tema autonomiei etnice și a regionalizării, alte ministere pentru corupții de la UDMR și, probabil, din nou Ministerul Culturii pentru Kelemen Hunor ca să dea toți banii pe monumente și zile maghiare în timp ce cultura română se zbate în mizerie.

PNL va avea și el o surpriză la alegerile din 2016. Asocierea cu UDMR va cântări greu pentru alegători. Partidul România Unită se va asigura că românii vor înțelege bine trădarea liberalilor împănați cu pedeliști, foștii colegi de rele ai UDMR-ului, și îi vor taxa corespunzător. Aceiași români care l-au adus pe Iohannis la Cotroceni pot, la fel de bine, să-i dea o lecție PNL-ului pentru că nu a înțeles votul din 16 noiembrie 2014. Și o vor face. Ajunge cu vânzarea de țară a partidelor învechite în rele!”, anunță Diaconu.

Citeste si...
Paul Stănescu declarație la Iaşi. PSD își alege conducerea după modelul de la...Vatican