Peste 6.000 de bucuresteni si-au depus CV-urile in prima zi a Targului de Joburi organizat de PMB, care ofera un numar de 2.000 de locuri de munca la Companiile Municipale nou infiintate. Posturile disponibile se adreseaza atat absolventilor de studii medii, cat si celor de studii superioare, cum ar fi: economisti, mecanici, specialisti achizitii publice, ingineri, muncitori calificati si necalificati, casieri, specialisti marketing, electricieni, juristi etc.

Gabriela Firea, Primar General: „Înființarea Holdingului Municipal reprezintă viziunea mea despre administrație. Este, dacă vreți, un pariu pe care l-am făcut cu Consiliul General, cu bucureștenii, dar și cu mine însămi. Cred cu tărie că aceasta e soluția pentru a putea fi și eficienți și riguroși în același timp. Dincolo de criticile venite din partea adversarilor noștri, total lipsite de substanță, oamenii văd în aceste societăți atât soluția pentru a beneficia de servicii publice sau comunitare de calitate mai bună și la costuri mai mici, cât și oportunități pentru carierele proprii. Numărul mare de CV-uri pe care le-am primit în prima zi ne arată cât se poate de clar că suntem pe drumul cel bun”.

Prezent la eveniment, Viceprimarul Aurelian Badulescu, a declarat la randul sau: „Oamenii sunt interesati de oferta companiilor municipale, au incredere in proiectele Capitalei, dovada fiind ca in prima ora de la deschidere s-au depus sute de CV-uri. Aceste companii se vor implica in toate problemele pe care le putem vedea la acest moment in Bucuresti: traficul, semaforizarea, parcarile si alte segmente de interes. Posturile din aceste companii se adreseaza tuturor celor care doresc sa-si gaseasca un loc de munca, fie ca au studii superioare, fie ca sunt muncitori necalificati. Referitor la salarizare, totul se va desfasura gradual, in functie de rezultatele pe care compania le obtine”

 

Companiile Municipale care participa la targul organizat de PMB, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti sunt:

 

Compania Municipala Trustul de Cladiri Metropolitane S.A  

Compania Municipala Consolidari S.A

Citeste si...  Cel mai mare avion comercial din lume, Boeing 777X, a efectuat zborul inaugural

Compania Municipala Imobiliara S.A

Compania Municipala Parking S.A

Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje S.A

Compania Municipala Energetica S.A

Compania Municipala Managementul Traficului S.A

Compania Municipala Medicala S.A

Compania Municipala Iluminat Public S.A

Compania Municipala Sport pentru Toți S.A

Compania Municipala Eco Igienizare S.A

Compania Municipala  Managementul Transportului S.A

Compania Municipala Publicitate si Afisaj S.A

Compania Municipala Paza si Securitate S.A

Compania Municipala Turistica S.A

Compania Municipala Parcuri si Gradini S.A

Compania Municipala Agrement S.A

Compania Municipala Dezvoltare Durabila S.A

Compania Municipala Intreținerea Arborilor si Spațiului Verde S.A

Compania Municipala Protecție Civila si Voluntariat S.A

Compania Municipala Tehnologia Informației S.A

 

Dintre companiile participante la Targul de Joburi, pana la ora 16.00, cele mai multe CV-uri s-au depus la Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje (600), la Compania Municipala Sport pentru Toti (470), la Compania de Dezvoltare Durabilă (367),  Compania Municipala de Iluminat Public (360) sau Compania Municipala Agrement (317).

 

Evenimentul, care continua si maine, 18 noiembrie, are loc in incinta Spatiului Expozitional al Institutului National de Statistica, situat pe Bulevardul Libertatii, nr.16,  in intervalul orar 10:00- 18:00.

Intrarea la Targul de Joburi organizat de Primaria Capitalei este libera, iar pentru buna orientare a candidatilor, reprezentantii Centrului pentru Tineret si ai AMOFMB vor fi la dispozitia acestora pe tot parcursul evenimentului.

NOTA

Pentru a veni in ajutorul cetatenilor, in cadrul Targului de Joburi, Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti (CTMB) pune la dispozitie următoarele:

– Medierea contactului dintre participanti si angajatori, in parteneriat cu Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFMB)

– Suport logistic pentru participanti, prin fotocopierea CV-urilor direct la standul CTMB (in cazul in care acestia doresc sa-si depuna CV-urile la mai multe companii si nu au un numar suficient de exemplare) sau, dupa caz, furnizarea de CV-uri tipizate, puse la dispozitie de catre AMOFMB.

Pentru detalii suplimentare accesati pagina web a Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucuresti, www.ctmb.eu sau pag ina de Facebook a evenimentului, https://www.fac ebook.com/TargdeJoburiBucurest i/