In legatura cu afirmatiile unor consilieri generali ai PNL, referitoare la faptul ca Primaria Generala va stopa proiectele de investitii, din cauza pierderii unei sume din Buget, ca urmare a reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, face urmatoarele precizari:

“Masurile fiscale adoptate de Guvernul Romaniei nu vor aduce niciun prejudiciu Primariei Capitalei si nici bucurestenilor. Toate proiectele de infrastructura incepute vor fi finalizate la termen si, totodata, vor demara altele noi: parcari, poduri, pasaje, supralargiri, sala polivalenta, sala de concerte, locuinte pentru tineri si cazuri sociale, piste de biciclete, sali de sport si bazine.
Suma care nu se va mai incasa din cauza modificarilor aduse Codului Fiscal va fi recuperata integral prin cresterea procentului din cotele defalcate si echilibrari bugetare, asa cum am stabilit impreuna cu premierul si ministrul de finante, fapt anuntat public.
Informatiile raspandite azi de consilierii care fac parte din opozitie, in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, sunt mincinoase si ipocrite. Cand fostul PDL si PNL conduceau destinele bucurestenilor, nu le-a pasat de hemoragiile din bugetul local facute de firmele lor de casa, abonate la Primaria Generala. Nu au facut eforturi pentru realizarea infrastructurii Capitalei – de aceea acum luptam pentru recuperarea intarzierilor- si nu au facut nici cel mai mic gest pentru a pune capat dezmatului pe bani publici, in interesul firmelor capusa, in institutii subordonate ale Primariei Generale, cum ar fi : RADET, Administratia Lacuri Parcuri, Administratia Strazilor, Administratia Cimitirelor, Administratia Monumentelor etc.

Nu am auzit ca membrii PD-L si PNL din Consiliul General al Municipiului Bucuresti sa protesteze in vreun fel nici atunci cand, in urma cu 6 ani, viceprimarul PD-L de la acea vreme declara ca bugetul local propriu al municipiului Bucuresti pentru anul 2011 va fi rectificat negativ cu 207,5 milioane de lei, insa RADET va avea un plus de 37,1 milioane de lei, veniti de la Guvern pentru asigurarea subventiilor la caldura si nici atunci cand, in perioada 2010-2014, au fost reduse salariile si a crescut TVA-ul, iar Municipiul Bucuresti a incasat intre 20%-30 % mai putin ca venituri.
Este tardiv sa vina acum si sa-si exprime ingrijorarea pentru ipotetica pierdere a unor sume din Bugetul Capitalei. Opozitia constructiva inseamna sa propui proiecte benefice bucurestenilor si sa incerci sa repari greselile din trecut. Dar, din pacate, consilierii generali ai Opozitiei nu fac altceva decat sa stea pe margine si sa fluiere a paguba, sperand ca minciunile si calomniile pe care le raspandesc zi de zi despre activitatea Primariei si a Primarului General vor avea ecou in randul cetatenilor, ceea ce le-ar putea aduce,in viitor, avantaje electorale. Din fericire, insa, oamenii nu pot fi pacaliti atat de usor, ei putand face lesne diferenta intre cei care muncesc in folosul lor si demagogia celor care doar critica.
Ii asigur pe bucuresteni ca ma voi implica astfel incat Bugetul Capitalei sa nu sufere, iar banii sa fie folositi eficient.
Scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10% va aduce mai multi bani familiilor de romani, ceea ce nu poate decat sa ma bucure”.

Citeste si...  PMB propune amenzi pentru proprietarii de terenuri care nu distrug ambrozia