Primarul General, Gabriela Firea, a fost prezenta astazi, in Piata Constitutiei din Capitala pentru a prezenta raportul actiunilor de deszapezire, dar si instalatiile de topit zapada achizitionate in premiera de Primaria Capitalei.

Primarul General, Gabriela Firea: „Asa cum am promis, Municipalitatea a achizitionat utilaje pentru topit zapada, astfel incat operatiunile de deszapezire sa se desfasoare mult mai operativ. Din cele 20 de masini pe care am anuntat ca le vom achizitiona avem deja 12, iar pentru restul, procedura este in derulare.

Aceste utilaje sunt utilizate pentru topirea zapezii rezultate din pluguirea zonelor agomerate, astfel incat sa nu mai fie necesare utilaje de transport de mare capacitate, care sa blocheze traficul rutier. Pana in prezent s-au montat trei astfel de instalatii in Piata Constitutiei si una in Piata Victoriei, iar restul vor fi amplasate zilele urmatoare in zone unde exista platforme betonate de depozitare a zapezii, cum ar fi pe bd. Timisoara, in Piata Obor si la Parcul Carol”.

Un utilaj de topit zapada are o capacitate de topire  a zapezii de 10 metri cubi pe ora, se racordeaza la reteaua de canalizare si este dotat cu filtre speciale contra poluarii. Acest utilaj se monteaza pe o platforma auto, fapt care permite mutarea cu usurinta a acestuia dintr-un loc in altul, in functie de necesitati.

Programul Municipalitatii de sprijin al familiilor cu copii continua

In ceea ce priveste masura Municipalitatii de a desfasura actiuni de supraveghere a minorilor la domiciliu, pentru familiile care nu au cu cine sa isi lase copiii pe durata suspendarii cursurilor, Primarul General a explicat: ” Desi au existat aproximativ 150 de solicitari telefonice de la parintii interesati sa afle modalitatile de supraveghere a copiilor la domiciliu de catre angajatii DGASMB, pana la aceasta ora a fost inregistrata o singura solicitare pe e-mail, conform procedurii comunicate de catre DGASMB. Aceasta nu a fost insa solutionata, pentru ca solicitantul nu a mai putut fi contactat pentru detalii, ceea ce inseamna ca, din nefericire, foarte putine persoane au dorit in mod real sa primeasca ajutor din partea primariei, celelalte persoane nedorind decat sa afle daca intr-adevar functioneaza acest serviciu. Va asigur ca acest sistem functioneaza si toti parintii care nu au alte solutii pot apela la primarie, sunand gratuit la numarul de telefon 0800800868, pentru a primi maine sau poimaine  ajutor din partea educatorilor”.

RATB suplimenteaza numarul mijloacelor de transport in trafic

Totodata, Primarul General, Gabriela Firea, a mai declarat ca in prezent traficul rutier se desfasoara in conditii normale de iarna, fara a exista probleme deosebite, arterele principale fiind curatate in proportie de aproximativ 95%. In cursul zilei de astazi au actionat 307 utilaje de deszapezire si aproape 750 de operatori manuali.

Primarul General, Gabriela Firea: „Operatorii de deszapezire sunt ajutati si de 100 de angajati ai Companiei Consolidari si, de maine, vor ajuta la actiunile de deszapezire a trotuarelor si pistelor de biciclete si sportivii de la CSM Bucuresti”.

Citeste si...
Iohannis, ATACAT de intelectualii lui Băsescu

In noaptea aceasta, daca ninsoarea se va opri, se vor continua actiunile de aplicare a tratamentelor preventive pe arterele din Capitala, se vor largi arterele care mai au zapada pe banda 1 de circulatie si se va continua deszapezirea pe strazile laterale, trotuare, statii si refugii.

Pentru a veni in sprijinul calatorilor, pana pe 2 martie 2018, Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va asigura o capacitate de transport marita cu peste 26%, in fiecare zi, intre orele 9.00 si 14.00.

Astfel, sunt mentinute in circulatie toate vehiculele existente in traseu la varful de dimineata pe liniile de autobuz (cu exceptia liniilor preorasenesti), crescand capacitatea de transport cu 29%, precum si pe liniile de tramvai si pe cele troleibuz, unde majorarea este de cate 26%. Este vorba despre 72 tramvaie, 47 troleibuze si 245 autobuze care vor asigura transportul calatorilor, suplimentar, peste parcul programat in conditii normale.

Atat in noaptea de marti spre miercuri, cat si pe parcursul zilei de miercuri, RATB a actionat cu solutii anti-inghet pentru asigurarea accesului pe liniile de tramvai, la macazuri, precum si la refugiile de tramvai.

Astfel, RATB  a intervenit cu 1200 de salariati, 205 vehicule si utilaje si are rezerve suficiente de sare, nisip si solutii anti-inghet.

 

558 de persoane fara adapost in centrele sociale ale Municipalitatii

 

Referitor la situatia persoanelor fara adapostin acest moment sunt cazate in centrele sociale ale Municipalitatii 558 de persoane fara adapost, iar actiunile de identificare si cazare a acestora in centrele sociale continua. Echipele mobile ale DGASMB monitorizeaza persoanele fara adapost care refuza cazarea in centrele sociale si distribuie zilnic ceai si supa calda, geci, bocanci si paturi in zone cunoscute ca fiind frecventate de acestia: Gara de Nord, Unirii, Gara de Est, zona Iancului si zona Obor. Noaptea trecuta, alte 54 persoane fara adapost au fost institutionalizate in centre sociale, iar alte 19 au refuzat institutionalizarea.

Reamintim ca Municipalitatea a pus la dispozitia cetatenilor un Telverde 0.800.800.868 unde acestia pot sesiza eventualele probleme aparute din cauza vremii. Totodata, bucurestenii sunt rugati sa semnaleze la numarul de telefon 021/9524 prezenta pe strada sau in spatiile comune ale blocurilor a persoanelor fara adapost, pentru ca acestea sa fie preluate de Politia Locala si transportate la centrele sociale ale Capitalei.

 

Somatii pentru cei care nu deszapezesc trotuarele de zapada 

In cursul zilei de astazi, poliţiştii locali  au  verificat un numar  44  artere principale in vederea respectarii prevederilor art.12 din  HCGMB 120/2010 privind obligaţia persoanelor fizice/ juridice  de a curaţa trotuarele de zapada  si de a indeparta ţurţurii de gheaţa formaţi la nivelul acoperişurilor imobilelor

Astfel,  de la debutul ninsorii au fost somate 548 de persoane juridice, din care 107 Asociatii de Proprietari.

Facem precizarea ca potrivit hotararii de consiliu, Politia locala poate aplica sanctiuni doar dupa 24 de ore de la incetarea ninsorii. Cuantumul amenzilor este de 100-500 de lei pentru persoane fizice si de 500-2000 de lei pentru persoane juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.