Administratie Locala, Featured

PMB face precizări cu privire la subicetul construirii unei baze sportive la Snagov

Referitor la informatiile vehiculate in spatiul public de reprezentantii PNL, care au ca subiect construirea unei baze sportive in Snagov si care acuza Municipalitatea ca ”finanteaza din banii bucureştenilor obiective de investitii din alte judete”, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

 Abordarea strict politica a unor proiecte de interes public si intoxicarea opiniei publice cu informatii denaturate nu fac altceva decat sa-i discrediteze pe emitatorii care, in goana dupa imagine, si-au facut un obicei din a arunca in spatiul public false subiecte de presa.

Desi au avut multi ani majoritate in Consiliul General, reprezentantii opozitiei, coordonati de domnul europarlamentar  Busoi, care s-a facut remarcat prin blocarea tuturor proiectelor benefice pentru Capitala, nu cunosc sau ignora cu buna stiinta anumite probleme la care, in prezent, dupa ani de tergiversari, se cauta rezolvari reale.

Una dintre aceste probleme o constituie lipsa unei baze de pregatire a Clubului Sportiv Municipal Bucuresti, club cu notabile rezultate competitionale.

Astfel, prin proiectul de hotarare propus spre aprobarea CGMB, se doreste asocierea CGMB cu Consiliul Local Snagov pentru proiectarea, implementarea si finalizarea unei baze sportive si a unui liceu la standarde internationale.

Subliniem faptul ca aceasta asociere se realizeaza conform art. 36, alin. 7, lit. a si art. 45 alin.2 lit.f din legea 215/2001, privind administratia publica locala, lege care prevede si incurajeaza asocierile pentru investitii publice.

 

Asa cum explica foarte clar directorul CSM, fosta campioana mondiala Gabriela Szabo, in adresa atasata proiectului de hotarare:  „la Clubul Sportiv Municipal Bucuresti nu exista nici o baza de pregatire, centru de cazare si masa pentru sportivi”, si avand in vedere „necesitatea pregatirii juniorilor si copiilor legitimati la clubul nostru, va adresam rugamintea de a identifica solutii de luare in administrare la nivelul primariei generale a unui complex de imobile, cu dotarile specifice, in Bucuresti sau in zonele limitrofe”.

 

Concret, prin asocierea CGMB cu Consiliul Local Snagov, care pune la dispozitia Primariei Capitalei terenul, se va edifica un complex sportiv multifunctional, destinat cantonamentelor, activitatilor indoor si outdoor, care va cuprinde sali de sport cu toate facilitatile, terenuri de handbal, baschet sau atletism, bazin de inot, zone de recuperare sportiva, saune, sali de kinetoterapie, precum si spatii de cazare a sportivilor si cantina.

 

In schimbul terenului oferit de catre Primaria Snagov, Municipalitatea va reabilita si liceul care va face parte din complexul sportiv, unitate de invatamant care, in prezent, se afla in pericol de prabusire.

Liceul modernizat va avea de asemenea profil sportiv, si va fi destinat atat copiilor din Snagov, cat si sportivilor bucuresteni.

Subliniem faptul ca numeroase cluburi sportive din Bucuresti au bazele de antrenament in afara Capitalei (din care amintim doar Steaua si Dinamo la Saftica sau complexul olimpic de la Izvorani), tocmai pentru faptul ca, fiind in afara orasului, ofera toate conditiile necesare organizarii cantonamentelor sau sesiunilor de pregatiri sportive intense.

 

Inducerea ideii ca Primaria Municipiului Bucuresti investeste in afara Capitalei in timp ce in Bucuresti in alte unitati de invatamant se invata in trei schimburi reprezinta o alta asociere tendentioasa, care are ca unic scop discreditarea Primarului General si a Primariei Municipiului Bucuresti.

 

Subliniem faptul ca aceasta investitie, destinata CSM, nu exclude investitiile in unitatile de invatamant din Bucuresti, care, asa cum reprezentantii opozitiei ar trebui  sa cunoasca, sunt atributul primariilor de sector.

 

De altfel, Primaria Municipiului Bucuresti s-a oferit sa sprijine primariile de sector care au nevoie de ajutor in reabilitarea unor unitati de invatamant, in anul 2018 Municipalitatea avand prevazute fonduri bugetare pentru construirea de scoli, gradinite si  sali de sport, dar si pentru extinderea si modernizarea celor existente.

 

Mai mult decat atat, prin infiintarea zonei metropolitane, proiectele Municipalitatii se extind in avantajul cetatenilor din Capitala si din localitatile limitrofe, in acest scop fiind extinsa si reteaua de transport public in comun, realizarea centurii sau alte proiecte asemanatoare, care sunt menite sa duca la o dezvoltare rapida a regiunii, atat din punct de vedere economic cat si social si cultural.

 

In concluzie, asa-zisele argumente care sunt menite sa ‘demonteze’ initiativele constructive ale Municipalitatii, inclusiv cel prin care se afirma ca ar exista si alte localitati „care poate şi-ar dori o astfel de investitie”, nu reprezinta altceva decat o abordare superficiala, lipsita de argumente a opozitiei care si-a facut deja profesie din a critica, fara a oferi solutii constructive.

blank