Primăria Municipiului București a făcut o serie de lămuriri cu privire la protestul Asociatiei Initiativa Prelungirea Ghencea, care ar fi trebuit să se desfășoare potrivit înștiințării inaintate Comisiei de Analiză și Avizare a Cererilor. „In data de 27.09.2017, Comisia de Analiza si Avizare a Cererilor pentru Desfasurarea Adunarilor Publice din cadrul PMB a explicat reprezentantilor Asociatiei Initiativa Prelungirea Ghencea ca, avand in vedere prevederile art. 2 din Legea 60/1991, cererea acestora nu poate fi solutionata favorabil, in sensul ca desfasurarea activitatii la data si intervalul orar solicitat ar perturba grav desfasurarea traficului rutier prin blocarea unui sens de deplasare. Mai mult decat atat, reprezentantii Politiei Capitalei, Brigazii Rutiere si Jandarmeriei, care fac parte din Comisia de Analiza, au recomandat organizatorului ca desfasurarea evenimentului sa se realizeze intr-o zi de sambata, 14.10.2017, mentionand nivelul de trafic ridicat in zona, intr-o zi de vineri, ceea ce ar genera blocarea traficului si nemultumirea cetatenilor din zona. Potrivit procesului verbal al sedintei, „propunerea membrilor comisiei nu a fost acceptata de organizator, care a parasit sala de sedinta”.

Totodata, referitor la revenirea Asociatiei cu o alta instiintare, in data de 2.10.2017, pentru un mars pe acelasi traseu si in aceeasi data, (13.10.2017, intre orele 16.00-20.00, pe traseul Ansamblul Primavara  – traversare Soseaua de Centura – Domnesti – retur la Cartierul Latin cu deplasare „pe trotuarele existente si pe acostamentul lateral al strazii acolo unde acestea nu exista”, solicitantii au fost instiintati oficial ca: „va facem cunoscut ca astfel cum s-a consemnat in procesul verbal de sedinta incheiat in data de 02.10.2017, cererea dumneavoastra nu poate fi solutionata, intrucat si in aceste conditii, activitatea la data si intervalul orar solicitat ar perturba grav desfasurarea traficului rutier prin blocarea unui sens de deplasare, punand total in pericol siguranta participantilor, fapt pentru care se recomanda reconsiderarea datei de desfasurare a actiunii pentru o zi de weekend”.

Referitor la Proiectul „Penetratie Prelungirea Ghencea – Domnesti”, Primaria Municipiului Bucuresti a infiintat Compania de Dezvoltare Durabila, care are ca prioritate 0 realizarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investitii, astfel incat sa se poata demara procedurile pentru inceperea lucrarilor. Facem precizarea ca, in 15 zile, se va semna contractul pentru studiul de fezabilitate.

Reamintim faptul ca anul acesta s-a reluat, practic de la zero, proiectul supralargirii arterei Prelungirea Ghencea. Pentru a se asigura locuitorilor din zona conditii minimale de tranzit, Administratia Strazilor a executat lucrari de reparatii carosabil, pe Prelungirea Ghencea, intersectia cu strada Brasov si limita administrativa. Totodata, Administratia Strazilor a executat si 8 alveole pentru fluidizarea traficului in zona statiilor RATB.

Citeste si...  Protest cu show neprevazut pentru demisia sefei ICCJ

De asemenea, Administratia Strazilor a realizat lucrari de reparatii si amenajare trotuare cu caracter provizoriu de la intersectia cu Valea Oltului pana la str. Magnoliei.

Avand in vedere ca nu s-a putut executa canalizarea pluviala (aceasta fiind o lucrare ampla, de investitii, ce se va realiza odata cu supralargirea Prelungirii Ghencea) s-a urmarit ca realizarea trotuarelor sa se execute cat mai departe de carosabil, pentru a permite scurgerea apei pluviale, spatiul dintre partea carosabila si trotuare aflandu-se la o cota inferioara acestora. Latimea trotuarelor este in cea mai mare parte de 1,5 metri, cu exceptia zonelor unde latimea a fost redusa pentru a nu intra in proprietatea locatarilor, conform planurilor cadastrale.

Mai mult decat atat, in urma demersurilor Municipalitatii, acest proiect a fost inclus in Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov 2016-2030″, conform PMB.