PMB Privind confirmarea de către agenția Fitch Ratings a ratingurilor Municipiului București pentru datoriile pe termen lung în valută și monedă națională, la nivelul ”BBB-”, cu perspectivă Stabilă

La data de 11 Ianuarie 2019, Fitch Ratings a confirmat calificativele ”BBB-” pentru ratingurile aferente datoriilor Municipiului București pe termen lung, în valută și monedă națională, ambele cu perspectivă Stabilă, așa cum se arată într-un comunicat al agenției de evaluare financiară .

De asemenea, calificativul pentru datoriile pe termen scurt în valută a fost confirmat la nivelul „F3”.

Calificativele de rating ale PMB sunt identice cu cele aferente datoriei guvernamentale a României pe termen lung, respectiv ”BBB-”, cu perspectivă Stabilă. Ratingurile de țară au fost confirmate anterior de Fitch Ratings, la data de 29 Noiembrie 2018.

Citeste si...  Explicaţii de ULTIM MOMENT, după demersul ŞOC al Andreei Cosma contra DNA Ploieşti: 'Eu îmi asum...'

Ratingurile de tip ”investment grade” atribuite de agenție reflectă performanța operațională solidă continuă a Municipiului București, nivelul moderat al datoriei raportat la cheltuielile operaționale și la veniturile curente și indicatorii datoriei solizi. Calificativele de rating iau în calcul o bază de impozitare solidă, datorată nivelului de bunăstare al orașului București, care este mult peste media națională, apreciază Fitch Ratings.

Fitch remarcă prudența administrației orașului, reflectată în menținerea unor indicatori prudenți în privința limitelor datoriei, o planificare precaută a investițiilor, menținerea unui buget echilibrat și o lichiditate ridicată.