Primăria Capitalei vrea să investească 11 milioane de lei în două proiecte care prevăd modernizarea peroanelor de tramvai 41 precum și instalarea unui sistem de informare a călătorilor în stațiile liniei de tramvai 21. Proiectele se află pe ordinea suplimentară a ședinței CGMB de joi, informează Mediafax.

Modernizarea peroanelor pe traseul liniei 41 se face în contextul în care actualele peroane prezintă anumite deficiențe. (…) Lucrarea constă în modernizarea unui număr de 22 de peroane pe traseul liniei de tramvai 41, durata estimată de realizare a investiției fiind de circa 8 luni, din care 6 luni durata de execuție. Valoarea totală a investiției este de 6.960 mii lei (6,9 milioane lei – n.r)”, se arată în raportul de specialitate al proiectului care se află pe ordinea suplimentară a ședinței CGMB de joi.

Citeste si...  PNL, după ce Marian Munteanu a catalogat referendumul ca o declarație de independență a României:Aducerea în PNL a fost un accident al istoriei noastre politice

Un alt proiect, aflat tot pe ordinea suplimentară a ședinței CGMB, intrat în posesia MEDIAFAX, prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Instalare sisteme informae călători în stații, pe peroanele de tramvai – linia 21”.

Proiectul presupune „implementarea unui sistem de informare a călătorilor cu display-uri, sistem audio-video, sistem de supraveghere video conectat online cu dispeceratul în stațiile liniilor modernizate, clasificate ca linii rapide de tramvai (…) Lucrarea constă în îmbunătățirea condițiilor de circulație a călătorilor pe linia tramvaiului 21, prin crearea unui sistem de informare a călătorilor despre timpul de sosire a tramvaielor în fiecqare stație”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Durata de realizare a investiției este de 6 luni, iar valoarea totală a investiției este de aproape 4 milioane de lei, potrivit proiectului.