PMB a amplasat 20 de containere anticaniculă în zonele aglomerate ale Bucureștiului, care vor fi deschise începând de marți, când sunt anunțate temperaturi ridicate. În aceste spații, vor fi disponibile dozatoare cu apă, trusă medicală, aer condiționat și dezinfectanți, informează Mediafax.

PMB, prin ASSMB, a amplasat 20 de containere anticaniculă în cele mai aglomerate zone din Capitală. Containerele, care au fost deja dotate, vor fi deschise începând de mâine, 2 iulie 2019, când se anunță temperaturi caniculare. Containerele anticaniculă sunt dotate cu trusă medicală de prim-ajutor completă, tensiometru cu manometru și stetoscop, canapea medicală, scaune, dozator de apă, consumabile necesare funcționării corecte (dezinfectanți, mănuși de unică folosință, cearceafuri de unică folosință, etc), chiuvetă mobilă și aparat de aer condiționat”, informează Primăria Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Lângă aceste containere sunt amplasate și toalete ecologice. Asistența medicală la aceste containere anticaniculă este asigurată de prsonalul medical din rețeaua de medicină școlară, coordonată de ASSMB, mai menționează Primăria.

Citeste si...
Theresa May incearcă să câstige popularitate : anuntă britanicii că renuntă la o taxă

„Totodată, toate cele 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei sunt pregătite și în perioadele caniculare să acorde asistență medicală cetățenilor”, mai arată sursa citată.

Containerele vor fi amplasate în următoarele zone din Capitală:

Piața Romană – rond ASE
Gara de Nord
Piața Victoriei – Muzeul Antipa
Piața Romană – metrou
Parcul Herăstrău
Șos. Ștefan cel Mare colț cu Str. Barbu Văcărescu
Piața Iancului
Magazin Bucur Obor
Piața Universității – Spitalul Colțea
Piața Universității – Arhitectură
Piața Roma – Str. Gabroveni
Piața Muncii
Piața Unirii – Magazin Unirea
Dristor – metrou
Str. 11 Iunie colț cu Bld. Regina Maria
Parcul Carol
Piața Unirii – Bld. Regina Maria (tramvai 32)
Parcul Cișmigiu
Eroilor
Grozăvești – Carrefour Orhideea