Ploile au revenit în forță și au făcut prăpăd în vestul țării, iar vremea rămâne extrem de rea și în cursul zilei de astăzi.

Circulaţia rutieră este în continuare oprită sau îngreunată pe diferite tronsoane de pe şapte drumuri naţionale din ţară, din cauza aluviunilor de pe carosabil sau a surpării terasamentului, a informat miercuri dimineaţă Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.

Conform sursei menţionate, traficul rutier este oprit pe porţiuni de pe trei drumuri naţionale: judeţul Covasna – DN11B, în zona localităţii Cătruşa (terasament surpat pe o distanţă de aproximativ 50 metri); judeţul Suceava – DN2H, în localitatea Milişăuţi (afectată structura podului de peste râul Suceava); judeţul Vrancea – DN2L, în localitatea Soveja (drum de piatră, parţial surpat).

Pe patru drumuri naţionale circulaţia este îngreunată: judeţul Cluj – DN1 (E81) Aiud – Turda, la km 434+600 de metri, în zona localităţii Stejeriş (tronson afectat pe o distanţă de aproximativ 200 de metri); judeţul Arad – DN7, între localităţile Conop şi Bârzava (tronson afectat pe o distanţă de 2 kilometri); judeţul Bacău – DN12B, în zona localităţii Slănic-Moldova (surpat terasament pe o distanţă de 100 metri); judeţul Neamţ – DN15B, în localitatea Petru Vodă (surpare terasament pe o distanţă de 30 metri).

 

În județul Arad, o localitate a fost acoperită aproape complet de ape, după o furtună extrem de puternică. 200 de gospodării și 20 de case au fost inundate. Localnicii au fost evacuați din calea puhoaielor.

Citeste si...  Ion Cristoiu o atacă din nou pe Carmen Iohannis

Și în alte localități din județ a fost alertă toată noaptea. Pe Valea Mureșului, traficul a fost paralizat, după ce drumul național 7 a fost inundat. Probleme au fost și în Bihor, la Oradea.

Cele mai grave probleme au fost în localităţile arădene de pe Valea Mureşului. Satul Lalaşinţ, din comuna Bârzava, aproape că a fost înghițit de ape. Zeci de localnici au sunat la 112 și au cerut ajutor. Opt persoane au fost evacuate pe braţe de pompieri din casele inundate.

După o primă evaluare făcută de autorități, apa care în unele locuri a depășit chiar și un metru, a intrat în 20 de case și în 200 de gospodării.

O mașină a fost luată de ape de pe un drum comunal și aruncată într-un lan de porumb. Omul, care era la volan a tras o sperietură zdravănă, dar a scăpat teafăr.

Traficul pe drumul național 7 a fost oprit temporar. Puhoaiele au adus inclusiv copaci pe carosabil.