Luni se raceste peste tot. Precipitatile vin pe zone vaste in jumatatea sudica si local in nord. Vor fi ploi, dar in nord si in centru trecator va cadea lapovita, iar la munte va ninge.

cod-galben ploi 2

Marti se anunta ploi in sud si sud-est; precipitatii mixte in centrul si nord-estul tarii si ninsori la munte. Temperaturile mai scad putin si vom avea intre 2 si 10 grade.

Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, iar maximele termice se vor situa intre 9 si 19 grade.

In Dobrogea si Baragan, apar innorari si e posibil sa cada cativa stropi de ploaie, dar se va arata si soarele pentru scurte momente. Vantul isi face simtita prezenta, iar temperaturile se mentin la valori ridicate pentru aceasta perioada si ajung la 18 grade Celsius.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, norii vor fi numerosi, dar sansele de ploaie sunt reduse. Vantul va avea unele porniri, iar temperaturile se vor situa peste mediile perioadei: dupa pranz termometrele vor indica pana la 15 grade.

In jumatatea nordica a Moldovei, atmosfera va fi mohorata si va ploua, iar la munte, spre seara, ploile se vor transforma in lapovite si ninsori. Vantul va sufla cu putere, iar cele mai mari viteze se vor atinge pe crestele montane, unde va fi viscol. Temperaturile scad simtitor fata de vineri si nu vor depasi 13 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme urata, cu ploi abundente si vant intens. Se vor strange cantitati notabile de apa, care pot depasi 50 L/mp, iar maximele se vor opri la 10-11 grade, valori potrivite pentru acest moment al anului.

Citeste si...
Udrea: Nu m-ar mira să se continue chiar şi cu o încercare de arestare

Vreme rea gasim si in tinuturile vestice, cu multi nori si ploi pe suprafete extinse. Vantul va avea intensificari sustinute, iar temperaturile, in scadere fata de ieri, vor ajunge la valori normale pentru aceasta perioada, de 10-11 grade.

In centrul Romaniei, cerul va fi plin de nori si va ploua in mai multe reprize, iar la munte, la altitudini mari, vor fi lapovite si ninsori si vantul va sufla foarte tare. Maximele se vor situa intre 9 si 14 grade.

Se strica vremea si in sud-vestul tarii. Norii vor aduce ploi pe zone vaste, iar vantul va avea intensificari. Temperaturile scad fata de ziua trecuta, dar chiar si asa va fi mai cald decat in mod obisnuit la aceasta data.

Se-aduna norii si in tinuturile sudice, insa aici ploile vor fi mai putine. Temperaturile se vor mentine peste mediile perioadei si vor ajunge la 18-19 grade in Lunca Dunarii.

La munte se raceste accentuat in masivele vestice si nordice, unde va ploua si se vor strange cantitati notabile de apa. Vorbim despre 20 L/mp, insa in Apuseni si in nordul Orientalilor, izolat, s-ar putea depasi 50 de litri de apa pe metru patrat. Spre seara, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare. Vantul va sufla cu putere, iar pe creste, rafalele vor depasi chiar si 100 Km/h si va fi viscol.