Au găsit o comoară de zeci de milioane de dolari în timp ce-și plimbau câinele

Backyard Gold Bonanza

Un cuplu de americani din California care îşi plimba câinele pe terenul aflat în proprietate a avut fericita surpriză să descopere o comoară din monede din aur, estimată la circa 10 milioane de dolari.

Cuplul a remarcat o cutie din metal ruginită care ieşea din pământ la baza unui arbore, povesteşte într-un comunicat cabinetul numismatic Kagin’s, care consiliază cuplul în vânzarea monedelor.

Cu ajutorul unui baston, cei doi au reuşit să extragă cutia din sol şi au găsit în interior, amestecate cu pământ şi pietre, numeroase monede de 20 de dolari din aur datând din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

oala

Ei şi-au intensificat căutările şi ”au descoperit resturile altei cutii, îngropată ceva mai adânc”. Cu ajutorul unui detector de metale au găsit în final opt cutii umplute cu peste 1.400 de monede din aur.

oala bani1

Descoperirea este excepţională, atât prin mărimea sa, cât şi pentru că monedele sunt în stare impecabilă. Dintre cele 1.400 de piese ale comorii, cel puţin 14 constituie cele mai frumoase exemplare găsite vreodată din aceste modele. Una dintre ele, datând din 1866, este estimată a valora aproape un milion de dolari.

 

 

Citeste si...
Cine e Eliana Guercio, fotomodelul care și-a oferit soțul Rihannei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.