Construcţiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagră vor fi scutite de plata „taxei pe stâlp”, a anunțat ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, în cadrul reuniunii oamenilor de afaceri din Houston. Companiile care şi-au poziţionat platformele în Marea Neagră sunt OMV Petrom SA, ExxonMobil împreună cu OMV Petrom, Lukoil împreună cu Romgaz, Midia Resources şi Petro Ventures, precum şi Sterling Resources.

ioana-petrescu-465x390

 „Venim în întâmpinarea nevoilor investitorilor şi ne dorim crearea unui cadru fiscal de dezvoltare sustenabilă, pro business. În acest sens, am găsit o soluție să exceptăm de la impozitare construcțiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagră. Acest lucru este important de avut în vedere pentru investiţiile pe care le veţi derula în ţara noastră”, a spus ministrul Finanţelor Publice .

De asemenea, din anul 2015, cota impozitului pe construcții speciale va scădea la 1% (de la 1,5%, în prezent), după cum au anunțat oficialii Guvernului zilele trecute.

„Susţinem reducerea consistentă, cu 33%, a impozitului pe construcţii, ceea ce î n s eamnă, implicit, diminuarea poverii fiscale pentru mediul de afaceri. Este soluţia la care am ajuns ca urmare a consultărilor cu reprezentanţii investitorilor şi ai Parlamentului”, a spus ministrul Finanţelor.

Impozitul pe construcții speciale, încetățenit sub denumirea de „taxă pe stâlp”, a fost cea mai blamată măsură fiscală introdusă de Guvernul Ponta în 2014.

Reprezentând 1,5% din valoarea „construcțiilor speciale” aflate în proprietatea companiilor, aceasta a adus la buget în 2014 circa 1,5 miliarde de lei.

Citeste si...  ACCIDENT CUMPLIT pe DN 2 Bucureşti - Urziceni: un mort, trei răniţi.