Un eveniment organizat la Bruxelles de către Adina Vălean a găzduit 30 de lideri din România și diaspora pentru a discuta despre oportunitățile pe care Uniunea Europeană le oferă antreprenorilor din zona digitală.

Evenimentul Strengthening European Entrepreneurship şi-a propus să adune antreprenori români din Uniunea Europeană pentru a-i ajuta să înţeleagă procesele de decizie de la nivelul instituţiilor europene şi modalitatile de accesare a resurselor necesare dezvoltării businessurilor în care sunt implicaţi.

De asemenea, întâlnirea de la Bruxelles le-a oferit antreprenorilor români din diaspora ocazia de a se conecta cu antreprenorii care îşi operează afacerile în ţară.

Adina Vălean a organizat şi în trecut evenimente dedicate mediului de business din România, încercând să sprijine astfel noua generaţie de antreprenori pentru a înţelege mecanismele legislative şi de finanţare la nivelul UE.

Citeste si...  Antonescu îi face reproşuri lui Ponta: "Premierul a făcut un lucru inacceptabil"

“Din punctul de vedere al legislaţiei, am lucrat pentru a crea o Piaţă Unică Digitală şi pentru a îndepărta orice bariere în businessurile digitale. Am investit în ştiinţă şi inovaţie, pentru a ne asigura că UE rămâne lider în domeniul cercetării. Susţin simplificarea proceselor de ajutor pentru start-up-uri”, a declarat Adina Vălean, preşedinta Comisiei de mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară din PE.

La eveniment au mai intervenit Isidro Laso Ballesteros, Head of Sector – Startup Europe of the European Commission, Nicholas Zylberglajt, preşedinte al European Young Innovators Forum şi Oana Bouraoui, preşedintă a Romanian IT, iniţiatoarea acestei întâlniri