Gigi Becali a devenit exemplu de urmat pentru ceilalţi grei din fotbalul românesc aflaţi în spatele gratiilor. Cristi Borcea şi George Copos au invocat deja, în dese rânduri, probleme de sănătate, la fel cum a procedat şi finanţatorul Stelei, ca să poată ieși la muncă. Mai mult sau mai puţin reale, acestea au devenit practici tot mai des întâlnite în rândul deţinuţilor celebri.

netoiull-e1404637913365-765x519

Acest lucru este valabil şi în cazul lui Gigi Neţoiu (55 de ani), condamnat la 3 ani şi patru luni de închisoare cu executare în ”Dosarul Transferurilor”. Prin intermediul apropiaţilor săi, fostul acţionar al echipelor Rocar București, Universitatea Craiova și Dinamo a dat de înţeles că s-a îmbolnăvit de hepatită.

Unul dintre cei mai discreţi condamnaţi din celebrul dosar, Neţoiu nu a obţinut rezultatele aşteptate cu această strategie. ”Comandantul” nu se dă însă bătut. Conform unor surse apropiate acestuia, Neţoiu urzeşte, în mare secret, un plan de salvare!

Aflat în prezent la Penitenciarul Turnu-Severin, unde execută pedeapsa în regim semideschis, Gigi Neţoiu susţine în continuare că este bolnav. Din acest motiv, olteanul vrea să obţină un regim de detenţie deschis.

Astfel, ”Il Comandante” speră să ajungă la Penitenciarul Vânjuleţ, din Mehedinţi, acolo unde, spun sursele SportNews.ro, ar beneficia de influenţă sporită.

Din puşcărie, la Cetate
Ţinta finală este cu totul alta. Precum tizul din Ghencea, Neţoiu vrea, odată cu obţinerea regimului deschis, să iasă la ”muncă”. Dacă Gigi Becali a făcut-o în familie, la Academia ”Gheorghe Hagi”, Neţoiu nu vrea să se lase mai prejos.

Fostul şef de la Rocar, Universitatea Craiova şi Dinamo intenţinează să ”presteze” pe propria plantaţie! Dar nu una de sclavi, ci una demnă de renumele său. Conform planului pe care îl pune la cale, ”Comandantul” speră că i se va permite să muncească în localitatea Cetate, din Judeţul Dolj.

Acolo, Neţoiu deţine mai multe terenuri plantate cu rapiţă, dar şi câteva depozite pentru cereale. Evident, întreaga afacere de la Cetate e trecută pe numele soţiei.

Citeste si...  GIGI BECALI ajunge în faţa Comisiei de Disciplină
loading...