Codul Fiscal a fost retrimis în Parlament de preşedintele Iohannis, iar Guvernul Ponta a anunţat că ia în calcul adoptarea prevederilor din Cod prin ordonanţă sau prin angajarea răspunderii în Parlament.alina-gorghiu_7f8a9adae8
 
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că angajarea răspunderii pe o lege deja ajunsă în Parlament nu este constituţională, iar explicaţia legală vine de la avocatul Sergiu Andon, fost deputat PC.
„Angajarea răspunderii este prevăzută în articolul 114 alineatul 1. «Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.» Întrebarea e: ‘Mai e această lege proiect?’ Articolul 77 din Constituţie prevede că se trimite spre promulgare legea, nu proiectul de lege.
 
Este deosebirea dintre un făt şi un prunc. Deci nu intră în categoria actelor asupra cărora Guvernul îşi poate angaja răspunderea. Îmi pare rău că premierul vorbeşte după ureche. De multe ori l-am sfătuit să îşi dea afară consilierul pe probleme de Constituţie şi să mai deschidă Constituţia”, a declarat Sergiu Andon la Antena 3.
Citeste si...
Mircea Badea "intră" din "gura presei" în politică