Google și Amazon sunt giganții care luptă pentru a cuceri piața dronelor. După ce Amazon a prezentat propriul proiect privind dronele care să livreze bunuri, Google a anunțat că lucrează de doi ani la un asemenea sistem.

google-wing-630x407

Planeta Google e pe cale de a se forma. Gigantul căutărilor online s-a extins de multă vreme dincolo de software. Google domină piața telefoanelor mobile, are internetul la picioare și hărțile sunt oferite de către ei. Acum, prin divizia Google X, vor să cucerească locuri pe care le credeam inaccesibile – cerul și pământul.

În Australia, echipa Google X a testat în mod extensiv o flotilă de drone care să livreze bunuri. Project Wing e încercarea Google de a dezvolta o flotă de drone care să fie controlate de la distanță și care să poată acționa în cazul unor dezastre naturale. Google, așa cum ne-a obișnuit, nu știe exact care va fi aplicabilitatea comercială, dar deschide drumuri prin divizia Google X.

Viziunea Google privind dronele este destul de simplă. Dispozitivele trebuie să aterizeze și să decoleze foarte ușor, trebuie să stea în aer pentru a descărca pachetele și nu trebuie atinse de oameni, ci pur și simplu au o funie care lasă pachetele jos. Evident, nu vorbim de livrări uriașe, ci de pachete esențiale. Practic, drona trebuie să zboare ca un elicopter, vertical și orizontal.

Drona de la Google arată mai mult a avion de jucărie decât a dispozitiv fără pilot, cu aripile care o ajută să zboare rapid în aer. Din păcate, dronele comerciale sunt la câțiva ani distanță, pentru că autonomia lor este de câțiva zeci de kilometri, deși Google speră să ajungă la câteva sute de kilometri, ceea ce ar transforma dispozitivele în unelte mai bune.

Nu se știu mai multe detalii, dar Google a publicat un videocli cu Project Wing și sigur va oferi mai multe informații în viitor. Între timp, Amazon Prime Air e tot în stadiul de proiect și mai durează câțiva ani până când dronele vor cuceri cerul lumii pentru a livra bunuri.

Nu este singurul proiect care privește în viitor din partea Google. Dacă până acum câțiva ani compania a fost una care a schimbat internetul, astăzi ea vrea să schimbe lumea.

A cartografiat întreg globul pămânesc cu Google Maps, ne-a adus sălbăticia aproape, cu Street View și ne-a dus în spațiu, cu Google Earth. Folosind aceste baze de date, extinderea Google către internet pentru toată lumea, drone care livrează și robotică e logică. Planeta Pământ ar putea fi planeta Google.

Citeste si...  Incredibil. Iată cum se numeste jocul video pe subiectul COVID-19 care a devenit viral