Anorgasmia psihogena este termenul folosit pentru a descrie incapacitatea unei femei de a obtine orice forma de orgasm cu un barbat.POZA 12

Cand nici stimularea clitoridiana nu ajuta
In cazul formei de extrema anorgasmie psihogena, nici stimularea clitorisului nu ajuta la obtinerea unui orgasm. Prin urmare, nici o pozitie sexuala in care femeia are acces la clitoris si il stimuleaza il timpul penetrarii nu da rezultate. Pentru a evita orice neintelegere, nu vorbim despre o femeie timida, careia ii este rusine sa faca asta, ci despre o femeie in imposibilitatea de a atinge punctul culminant al relatiilor sexuale. 

O astfel de femeie nu se poate relaxa suficient, intampina obstacole psihologice si nu se bucura de actul sexual cu un barbat asa cum ar trebui. Desigur, motivele nu sunt superficiale si nu vorbim de ceva ce s-a intamplat peste noapte. Acestea sunt probleme grave ale caror cauze ar trebui cautate in trecutul femeii.

Incapacitatea de a atinge un orgasm este adesea provocata de un barbat
Un binecunoscut sexolog explica: „Acest lucru implica obstacole psihologice care nu permit unei femei sa se relaxeze complet in timpul actului sexual cu un barbat si sa simta placerea. Raporturile sexuale in conditii necorespunzatore, teama de supriza unei sarcini, duritatea partenerului sexual, nemultumirea femeii privind atitudinea lui fata de ea, sentimentul ca partenerul o neglijeaza si poate chiar alcoolismul lui pot avea efecte negative”. 

Cu alte cuvinte, potrivit celor mentionate mai sus , incapacitatea unei femei de a atinge un orgasm este de multe ori cauzata de partenerul ei, care nu ii acorda atentie suficienta, nu ii arata tandrete si nu ii ofera toate elementele necesare care conduc la un sex reusit.

O experienta neplacuta cu un partener poate fi transferata prin subconstient in relatia cu un alt partener, ceea ce inseamna ca atingerea unui orgasm este sortita esecului de la inceput. Una din cauzele majore sunt certurile si nemultumirile din afara patului, ceea ce determina aparitia stresului si o stare proasta care duc la probleme in viata sexuala. Intr-o astfel de relatie, la inceput, orgasmele sunt rare, iar mai tarziu dispar complet.

Citeste si...  Cum sa iti dai seama daca ai un iubit fidel?

Traume din copilarie
O persoana este suma experientelor ei. Astfel, daca trecutul unei femei a fost problematic intr-un fel sau altul si a lasat urme permanente, prezentul este impovarat cu aceste sechele care se reflecta grav asupra vietii sexuale. Sau, cum spune sexologul mentionat mai sus: „Multe femei sunt foarte nesigure si au complexe de inferioritate.”

Desigur, acest lucru poate implica experiente cu un fost iubit care, de exemplu, intr-un mod prostesc, i-a criticat aspectul fizic sau a avut o amanta tanara si atractiva, provocand astfel partenerei consecinte psihologice permanente.

Supunere fata de mama
O femeie care sufera de supunere fata de mama are probleme serioase cu partenerul ei. Ea evita relatiile de dragoste, este impovarata de frica de barbati si este neincrezatoare in iubirea sexuala. Cand se decide sa se casatoreasca, ea este de obicei foarte docila fata de mama, isi neglijeaza sotul, ii permite mamei sa il atace si il calomnieze si alearga in bratele acesteia de fiecare data cand are o cearta in cuplu. Prin urmare, ea este „fetita mamii” si nu poate lua nici o decizie fara sa-si consulte mama, iar fata de sotul ei devine rece si sfidatoare fara nici un motiv.

Toate acestea, desigur, cauzeaza anorgasmia – femeia in cauza nu se mai poate bucura de sex si nu mai ajunge la orgasm. Mama unei astfel de femei a avut de asemenea experiente negative cu sexul opus si, prin urmare, insufla fiicei idei negative vizavi de barbati. Daca totusi fiica incepe sa se bucure de viata si de dragoste, ea poate avea puternice sentimente de vinovatie pentru ca isi sfideaza mama, ceea ce o arunca din nou in starea initiala.