Pentru că există o piramidă alimentară, specialiştii au creat şi una sexuală. Astfel, sexologul american Ian Kerner a creionat o piramidă a nevoilor sexuale, la baza căreia se regăseşte nevoia ca partenerii să evite rutină şi plictiseală.

Dacă sexul e bun, acesta reprezintă 10 la sută din relaţie, dar dacă acesta nu există sau este nesatisfăcător, el afectează 90 la sută din relaţie.

Cuplurile trebuie să facă dragoste cel puţin o dată pe săptămâna, în caz contrar partenerii vor deveni nervoşi şi iritaţi, ceea ce ar conduce la divorţ.

„Sexul este liantul care ţine oamenii împreună. Partenerii care îşi exprimă rar sentimentele fizice, devin prieteni sau colegi de cameră” explică Kerner. El spune că a face sex este similar cu a mânca. Dar, dacă în meniu există mereu aceeaşi şi aceeaşi mâncare, veţi ajunge la saturaţie.

De aceea, cercetătorul a stabilit o piramidă sexuală care îmbină mai multe stiluri de a face sex, considerate primordiale:

Blând: modul blând de a face dragoste ajută la crearea apropierii emoţionale între cei doi.

Sex pentru sexul în sine: îi eliberează pe parteneri de tensiune şi stres. Este folosit ca un exerciţiu destul de util şi se întâmplă extrem de rapid, de cele mai multe ori.

Sexul creativ: partenerii îşi dezvăluie, unul altuia, cele mai ascunse fantezii, exerciţiu care stimulează cel mai mare organ sexual, creierul.

Sexul cu arome: indiferent că este vorba de trezirea simţurilor cu uleiuri volatile afrodiziace sau masaje erotice ornate cu frişcă, toate trezesc dorinţa de a cerceta şi de a încerca noi experienţe.