Politologul Alina Mungiu-Pippidi a făcut în direct pentru B1TV o analiză atentă asupra evenimentelor din Parlamentul European, unde a avut o dezbatere privind situația statului de drept din România. Aceasta a subliniat că indiferent cum ar fi situația din România, nu ar fi trebuit să se ajungă ca dezbaterea internă să se mută în Parlamentul European, deoarece România va rămâne cu o etichetă negativă care se va menține la nivel european și după Liviu Dragnea și PSD.

„Tot ce s-a întâmplat astăzi era prestabilit pentru cine analizează și știe un pic cum merg lucrurile acolo. Indiferent cum s-a prezentat doamna Dăncilă, unii au spus că a fost istoric de bună prestația ei, alții că a fost lamentabilă, este absolut același lucru. Această manifestație a fost foarte politică. Oamenii din Parlamentul European țin acest discursuri ca să îi audă electoratul lor. Sunt politicieni și e de înțeles, iar când vrei să te audă electoratul atunci spui fix ce vor să audă ei, nu are nici cea mai mică importanță care sunt faptele.

Noi nu trebuia să ajungem la ziua de astăzi. Odată ce am ajuns la ziua de astăzi consencințele nu pot fi decât negative pentru noi toți, nu numai pentru coaliția PSD-ALDE. (…)

Oricât am fi noi de supărați pe PSD și avem de ce să fim supărați, trebuie să ne înțelegem că la ce ne-am expus noi astăzi sunt la niște duble standarde și la niște judecăți diferite care nu ne conving și le vom plăti noi foarte scump. Oameni precum ca Cioloș sau Monica Macovei, care înțeleg un pic mai mult din ce înseamnă Europa, nu trebuiau să împingă să se ajungă la situația de azi. Dimpotriva trebuia să prevină, fiind că situația și statul ăsta pe care ni-l câștigăm noi ca fiind singuri cărora li se aplică legea ca alții sunt prea puternici să li se aplice lor și atunci ni se aplică doar nouă. Ăsta e un statul care nu va dispărea după ce nu va mai fi Dragnea sau nu va mai fi PSD la guvernare. Va rămâne acolo cu noi, oricum există doar pentru noi și Bulgaria și România„, a afirmat Alina Mungiu-Pippidi.

Citeste si...  Peste 100 de localităţi din Republica Moldova cer unirea cu România. Reacţia lui Igor Dodon