Pierdere. Actrița Monica Ghiuță a incetat din viată la vârsta de 79 de ani

0
7

Actrița Monica Ghiuță, cunoscută pentru roluri precum cele din „Faimosul Paparazzo”, „Cocoșul decapitat”, „Triunghiul Morții” și „Filantropica”, a murit la vârsta de 79 de ani, potrivit MEDIAFAX.

„Ne-a părăsit şi doamna Monica Ghiuţă. Ne pleacă artiştii cu care am crescut. Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, potrivit unui anunţ pe pagina de Facebook „Amintiri din Teatrul Românesc”, dedicată actorilor români.

https://www.facebook.com/lilianabanateanujinca

„Monica Ghiuţă…foarte dragă mi-a fost dintotdeauna. Drum bun…o să-mi rămână în memorie ca o femeie superbă cu un păr minunat luuung, cu ochii ca o lamă de cuţit şi cu un râs din tot sufletul. O actriţă minunată şi un om drag. Drum bun, Monica!”, a scris actriţa Oana Pellea pe contul său de pe reţeaua de socializare online Facebook.

Născută pe 26 iulie 1940, la Câmpulung Moldovenesc, actrița Monica Ghiuță a avut o carieră bogată în teatru și film.

După ce a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1964, la clasa profesorului George Mărutză, aceasta a jucat în filme precum „Vremea zăpezilor” (1966), „Doi bărbați pentru o moarte” (1969), „Cu mîinile curate” (1972), „Tată de duminică” (1975), „Toamna bobocilor” (1975), „Iarna bobocilor” (1977).

De asemenea, a apărut în filme precum „Ștefan Luchian” (1981), „Raliul” (1984), „E pericoloso sporgersi” (1993), „Faimosul Paparazzo” (1999), „Triunghiul Morții” (1999), „Filantropica” (2002), „Logodnicii din America” (2007), „Cocoșul decapitat” (2008).

Timp de mai mulţi ani a apărut, în rolul unei bunici, într-o serie de reclame la un brand de ulei.

În 2015, a primit o nominalizare la premiile Gopo pentru rolul din filmul „O poveste de dragoste, Lindenfeld”, de Radu Gabrea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.