Cel puțin opt persoane au fost împuşcate într-un incident armat produs în apropierea unei stații de transport în comun din Philadelphia, a anunţat poliţia din oraşul american. Victimele sunt de culoare şi au vârste între 17 şi 71 de ani, o persoană fiind în stare critică.

Circumstanţele în care a avut loc atacul armat rămân incerte. Potrivit poliţiei, o persoană a fost reţinută, dar nu este deocamdată clar în ce măsură are legătură cu incidentul, informează abcnews.go.com.

„Am reţinut o persoană şi am recuperat de la faţa locului două arme de foc. Încercăm să stabilim exact dacă respectiva persoană are vreo legătură cu împuşcăturile”, a declarat la scurt timp după incident un polițist american.

Toate victimele atacului armat din Philadelphia sunt de culoare şi au vârste între 17 şi 71 de ani. Una dintre ele se află în stare critică, mai scrie sursa citată.

„Refuz să accept această situaţie ca pe ceva normal. Trebuie să ne ridicăm împreună vocile şi să luăm atitudine împotriva acestui act nefast de violenţă. Oamenii au dreptul să meargă la serviciu, acasă şi prin oraş fără să se teamă că vor fi împuşcaţi şi poate chiar ucişi de focuri de armă lipsite de raţiune”, a reacţionat într-un comunicat primarul Jim Kenney, citat de postul local 6abc, potrivit Agerpres.


Citeste si...
Teroare în Florida. Mai mulți morți și răniți într-un nou atac armat