Culinar, Peşte/ Fripturi/ Rulade

Peşte la cuptor, în stil românesc

Peşte la cuptor, în stil românesc

Peşte la cuptor, în stil românescINGREDIENTE

600 g file de peste (crap)
1 praf sare
1 legatura grăsime de uns tava
1 bucata ceapă
3 bucati usturoi
120 g fasole verde
120 g morcovi
3 bucati roşii
1 cana ulei de prăjit
2 linguri mazăre congelată
1 lingura stafide
1 lingura pătrunjel tocat
1 praf piper
1 lingura chimen
150 ml cherry
150 ml apă
felii de lămâie şi verdeaţă pentru decor

Se spală peştele şi se taie în patru părţi. Se dă cu sare şi se pune într-o tigaie unsă cu unt.

Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală fasolea verde, morcovul şi roşiile şi se lasă să se scurgă. Se taie bucăţi ceapa şi morcovul, usturoiul feliuţe şi roşiile în opt bucăţi.

PREPARARE

Se spală peştele şi se taie în patru părţi. Se dă cu sare şi se pune într-o tigaie unsă cu unt.

Se încălzeşte uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa. Se adaugă morcovul, fasolea verde şi se lasă şi ele la călit. Se pun roşiile, usturoiul, mazărea, stafidele şi pătrunjelul verde. Se asezonează cu sare, piper, chimen, apoi se adaugă sherry şi apa şi se toarnă acest amestec peste peşte, în tavă.

Se pune tava în cuptor şi se coace la 200°C, până când carnea devine moale. Se serveşte cu cartofi fierţi, stropiţi cu suc de lămâie. Se decorează cu verdeţuri proaspete.

Se pune tava în cuptor şi se coace la 200°C, până când carnea devine moale. Se serveşte cu cartofi fierţi, stropiţi cu suc de lămâie. Se decorează cu verdeţuri proaspete.

 

blank