Poliția a întreprins vineri o operațiune antiteroristă în mai multe orașe din vestul Germaniei, vizând un grup de persoane, majoritatea din Tadjikistan, dar momentan nu este clar dacă acțiunea are legătură cu un tadjic arestat la Essen pentru conducere cu intenții criminale, relatează presa locală preluata de mediafax.

Procurorul Daniel Vollmert a confirmat că în orașul Dusseldorf a avut loc o operațiune a forțelor de ordine în urma suspiciunilor că un grup de persoane ar pregăti un act violent, relatează publicația Focus Online.

Potrivit cotidianului Bild, la operațiune au participat și geniști, existând suspiciunea că într-o locație din Essen se aflau materiale explozive.

Un grup de opt persoane, majoritatea din Tadjikistan, pregătea comiterea unui atac terorist în Germania, mai relatează cotidianul.

Citeste si...
Coronavirusul se extinde. In China s-a închis al doilea oraș

Momentan nu este clar dacă operațiunea antiteroristă are legătură cu cazul unui tânăr tadjic care a fost arestat vineri dimineață după ce a condus mașina cu viteză prin orașul Essen. În urma incidentului nu a fost rănită nicio persoană. Anchetatorii au stabilit că acțiunile individului constituie tentativă de omor.