Life, Stiri

Pericolul ascuns din produsele de igiena si ingrijire corporala

Triclosanul este o substanta folosita la scara larga in industria cosmetica, fiind intalnita in multe produse de frumusete si de ingrijire corporala. Are proprietati antifungice si antibacteriene, insa oamenii de stiinta din intreaga lume avertizeaza mai nou ca acesta este privit ca un pesticid, avand un efect negativ asupra sanatatii.

masca_cosmetica_pe_baza_de_cafea_48249500

Printre produsele care contin triclosan, se numara:

    pasta de dinti, apa de gura, periuta de dinti
    sapun
    luciu de buze, fond de ten, mascara, creme hidratante
    deodorant
    sampon (chiar si cel pentru animale)
    sampon uscat
    gel dezinfectant pentru maini
    spray pentru picioare
    crema si gel de ras
    creme impotriva arsurilor solare
    dopuri pentru urechi
    covorase de yoga
    sosete si lenjerie intima
    servetele din hartie
    medicamente impotriva acneei

Acum ca stii unde se gaseste triclosanul, sa te lamurim de ce oamenii de stiinta il considera periculos.

Provoaca dezechilibre hormonale
 
Nu doar ca le provoaca, dar le si amplifica, daca acestea exista deja. Concret, triclosanul poate provoca aparitia unor trasaturi masculine la femei, cum ar fi cresterea pilozitatii in anumite zone sau marirea masei musculare.  
 
Poate provoca alergii si astm
 
Din cauza faptului ca folosesti exagerat de des produse pentru igiena, corpul ajunge sa se bazeze pe factori exteriori, cum ar fi triclosanul, ceea ce duce la scaderea nivelului de auto-aparare a organismului si, implicit, la alergii, raceli, gripe, chiar si astm.
 
In plus, unii medici au inceput sa-si puna intrebarea daca exista o legatura intre triclosan si rezistenta bacteriilor la tratamente.
 
Este toxic
 
In combinatie cu apa, triclosanul devine foarte toxic, putand provoca si cancer dupa multi ani de la folosirea produselor care contin aceasta substanta. Mai mult de atat, din cauza faptului ca este o substanta pesticida, se elimina foarte greu din organism.
 
Problema este ca nu poti detecta triclosanul pentru ca producatorii il ascuns in alte ingrediente anti-microbiene, cum ar fi:

    microban
    clomifen
    Lexol-300
    aditiv B
    Ster-Zac

Solutia nu este ca, incepand de acum, sa nu mai folosesti altceva in afara de apa, ci sa apelezi la produse de cosmetica si de igiena numai atunci cand este necesar. In plus, ai putea sa incepi sa-ti faci singura acasa tot felul de produse, de la sapun, la pasta de dinti si deodorant.

blank