Fenomenele meteo extreme dau bătăi de cap șoferilor. Un autotren s-a răsturnat pe A3 – Autostrada Soarelui după ce vântul puternic a răsturnat semiremorca. De asemenea, centru INFOTRAFIC anunță că se circulă în condiții de iarnă în județele Iași și Maramureș.

tir-rasturnat-autostrada-465x390

Pe autostrada A2, între Feteşti şi Drajna, pe sensul de mers către Bucureşti, din cauza vântului puternic semiremorca unui autotren s-a răsturnat în zona kilometrului 108, blocând banda a doua. Se circulă pe prima bandă.

În judeţul Maramureş, pe DN18, în Pasul Prislop, la kilometrul 166, se circulă în condiţii de carosabil umed. S-a acţionat cu un utilaj de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

În judeţul Iaşi nu mai ninge, iar partea carosabilă este umedă atât pe DN2, cât şi pe DN28A, în zona Paşcani.

Având în vedere că până la ora 23:00 este în vigoare o atenţionare cu cod galben referitoare vreme rece şi precipitaţii mixte, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, iar pentru mai multe judeţe din sudul şi sud-estul ţării sunt valabile atenţionări nowcasting referitoare la intensificări ale vântului, Poliția Rutieră le recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să nu bruscheze comenzile, să folosească preponderent frâna de motor şi să aibă în vedere faptul că rafalele de vânt pot schimba traiectoria autovehiculelor.

Citeste si...  Profeția PĂRINTELUI Iustin Pârvu este CUTREMURĂTOARE!