Pericol explozie la un bloc cu zece etaje din Buzău a fost evacuat marți seară de teama unei explozii.

Pericol de explozie! Locatarii au simțit un miros înțepător și au cerut ajutor. Angajații companiei care se ocupă cu distribuția gazelor au identificat problema, însă defecțiunea va fi remediată miercuri.

Pentru mulți dintre oamenii care trăiesc în acest bloc cu zece etaje dintr-un cartier din Buzău au fost clipe de groază. De teama unei explozii, unii au ieșit imediat din locuință.

Locatar: „Dormeam. Mi-a zis soția că mirosea a benzină, a gaz. Am tăiat-o pe scări în secunda doi.”

Locatar: „Cineva a folosit benzină auto și a dat-o pe scurgere, sigur.”

Pompierii, alertați de urgență, au intervenit în scurt timp.

Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt ISU Buzău: „Era un miros specific de gaze, drept pentru care s-a luat măsura evacuării tuturor apartamentelor, în număr de 44, circa 100 de persoane. Între timp, a sosit la fața locului și echipa distribuitorului de gaz, care a luat decizia închiderii gazului, în final găsind și defecțiunea.”

Potrivit angajaților companiei, a fost vorba despre o scurgere de gaze din cauza unui racord al instalației de pe casa scării. Alimentarea cu gaze a fost oprită în timpul nopții, iar miercuri, o firmă specializată va remedia problema.

Locatarii au fost lăsați să revină în apartamente după mai bine de o oră, însă cei cu centrale termice s-au văzut nevoiți să doarmă în frig.


Citeste si...
ANRE anunţă numele singurei companii care, din 1 aprilie, scumpeşte gazele în România. Preţurile, mai mari cu 20-25 de lei