Peste 30 de polițiști bihoreni fac, marți, percheziţii în municipiul Oradea și în localitățile Haieu şi Sântandrei, la sediile a șase firme şi la locuinţele a șapte persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de șase milioane de lei şi 600.000 de euro.

perchezitii_45_67446400

Potrivit unui comunicat al Poliției Județene Bihor, la acţiune participă peste 30 de agenţi şi ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, precum şi inspectori antifraudă de la Direcția Regională Antifraudă Fiscală 6 Oradea.

Percheziţiile se desfăşoară la sediile a şase societăţi comerciale şi la locuinţele a şapte persoane.
„Facturile emise de acestea s-ar fi folosit de către diverși beneficiari în scopul obținerii unor fonduri de finanțare pentru diverse lucrări publice”, se arată în comunicatul citat.

De altfel, „la instrumentarea cauzei și la stabilirea prejudiciilor aduse bugetului de stat a stat la bază actul de sesizare recepționat la Direcția Regională Antifraudă Fiscală 6 Oradea”, mai precizează sursa citată.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat în acest caz este estimat de autorităţile fiscale şi judiciare la peste 6,1 milioane de lei și 600.000 de euro.

Surse judiciare au declarat că persoanele şi firmele vizate de percheziţii activează în domeniul construcţiilor.

Citeste si...
Lotul național de gimnastică a fost premiat la MTS