Percheziţiile efectuate de către procurorii DNA joi dimineaţă în judeţul Bistriţa-Năsăud îl vizeaza, printre alţii, pe şeful Direcţiei Silvice Bistriţa, Gheorghe Ivan, anchetatorii aflându-se la această ora la domiciliul acestuia.
 
Gheorghe Ivan
 
Gheorghe Ivan a declarat pentru Agerpres ca nu ştie înca ce documente cauta procurorii DNA.
 
„Sunt nişte percheziţii şi la Direcţia Silvică şi la mine. Nu vă pot spune deocamdată (ce documente au cerut procurorii DNA să li se pună la dispoziţie – n.r.), să vedem ce cer. Sunt în derulare la ora aceasta, verifică nişte documente”, a afirmat Ivan. Procurorii DNA efectuează joi percheziţii la Direcţia Silvică Bistriţa-Năsăud, fiind vizate contracte care au avut ca finalitate defrişări masive şi ilegale de păduri, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.
DNA a anunţat ca procurorii efectueaza joi percheziţii în 13 locaţii din judeţul Bistriţa-Năsăud, una fiind sediul unei instituţii publice, într-un dosar privind fapte de corupţie comise în perioada 2009-2014. Corpul de control al primului ministru a sesizat DNA în legătură cu savarşirea a 52 de posibile fapte de natura penala în domeniul fondului forestier proprietate publică a statului, fapte săvârşite de angajaţi ai unor direcţii silvice şi ai Romsilva.
Printre neregulile sesizate de Corpul de control se numără infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declaraţii, omisiune a sesizării organelor judiciare, fals intelectual, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi intereselor publice, neglijenţă în serviciu.
Potrivit raportului dat publicităţii în data de 10 mai, în perioada 2009-2012, Direcţia Silvică Bistriţa-Năsăud a beneficiat de suplimentarea volumelor de masă lemnoasă de la alte direcţii silvice ca urmare a solicitărilor transmise către Romsilva, printre motivele invocate fiind: resurse limitate de fond forestier, apariţia unor evenimente naturale.
Citeste si...  Ioan Becali va fi eliberat