Deranj maxim pentru primarul orasuului de pe Bega, Nicolae Robu. Procurorii DNA, veniti de la Bucuresti, fac percheziţii, marţi dimineaţa, la sediul Primariei Timişoara si verifica dosarele prin care s-au restituit case în baza legii 112/1995. Acţiunea are loc în urma unor controale ale Corpului de Control al premierului, care a descoperit nereguli şi a sesizat DNA. Printre beneficiarii acestei legi se numără magistraţi, procurori, poliţişti, dar şi mai multe familii de rromi care au pus mâna pe mai multe case pe de bulevardul C.D. Loga din Timişoara. Una dintre persoanele care au beneficiat de o astfel de locuinţa este Vasile Bîc, actualul prim-procuror al Tribunalului Timiş. Acesta şi-ar fi cumparat locuinţa cu patru camere şi dependinţe cu suma de 8.500 de lei noi. Achiziţia locuinţei de către prim-procurorul Tribunalului Timiş a mai fost anchetată, însă dosarul a fost clasat.
 
Perchezitii la DNA Timisoara
 
Potrivit legii 112, locuinţele naţionalizate puteau fi vândute chiriaşilor care le ocupau. La Primăria Timişoara, comisia de aplicare a Legii 112 a emis o notă prin care se permitea vânzarea unor astfel de locuinţe celor care nu erau chiriaşi în momentul intrării în vigoare a legii. Din această comisie făceau parte fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, fostul director al Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miut, şi Liviu Barbu, fostul şef al Administraţiei Domeniului Public.
 
Procurorii ridică 6000 de dosare de la Primăria Timişoara, potrivit unor surse judiciare.
Primarul Robu a mimat perfect calmul tipic omului nevinovat si a declarat linistit: „”Misiunea este menită să ridice înscrisuri, nu persoane, vreau să precizez din start. Este vorba de contractele de vânzare-cumpărare pe legea 112, începând din 1996 şi până în prezent. Alte lucruri nu am de precizat. Se ştie că este o anchetă în derulare pe acest subiect”, a afirmat primarul Nicolae Robu.
Citeste si...  Alerta cu bombă intr-un mare hotel bucurestean