Procurori din cadrul DIICOIT au ordonat 10 perchezitii pe raza municipiului Timişoara şi Arad unde s-a constituit  un grup infractional cu preocupări pe linia exploatării sexuale a persoanelor minore şi majore în folosul lor financiar.
 
perchezitii
 
Membrii gruparii racolau şi recrutau  eleve de liceu  prin metoda „loverboy”  determinandu-le să practice prostituţia în folosul lor financiar. Din informaţiile deţinute s-a stabilit faptul că membrii grupării infracţionale fac parte din lumea interlopă a municipiului Timişoara cu vaste legături în celelalte judeţe şi cu precădere în judeţul Arad , unde de regulă căutau clienţi cu potenţial financiar ridicat care să-şi permită să achite sume cuprinse între 200-600 lei/prestaţie sexuală.
 
Unii dintre membrii, dintre care si un agent de politie rutiera, activau în cadrul grupului infracţional, racolînd tinere minore prin intermediul reţelei de socializare facebook, cu vârste cuprinse între 15-17 ani, pe care le ademeneau prin diverse metode ( ex.promisiunea obţinerii unor sume de bani, afişarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc faţă de persoana pe care încearcă  s-o atragă, crearea unui sentiment de importanţă în raport cu celelalte persoane din jur, etc) . Acest aspect nu reprezenta un impediment pentru suspecţi întrucît ei exploatau la maxim naivitatea şi vulnerabilitatea tinerelor care nu au împlinit vârsta majoratului şi care erau uşor de amăgit cu privire la avantajele iluzorii pe care le-ar putea obţine din practicarea prostituţiei.
 
Tinerele minore erau de regulă plasate unor persoane importante cu atribuţii în domeniul juridic( judecători, avocaţi), medical ( medic ortoped), şi în rîndul celor care asigurau ordinea ( agenţi de poliţie) iar în cazul în care tinerele doreau să rupă legătura cu membrii grupării, aceştia treceau la şantajarea lor cu prezentarea unor filmuleţe compromiţătoare ( scene de amor realizate de victime) membrilor de familie. Din conţinutul declaraţiilor făcute de minore s-a reţinut că prestaţiile sexuale se consumau fie la domicliul clientului fie la locuinţa liderului grupului iar cei care beneficiau de prestaţiile sexuale consumau de regulă droguri de risc,fapt ce sporeşte pericolul în care aceste tinere se găseau.
 
Printre cei care beneficiau de serviciile sexuale ale minorelor plasate de membrii grupării infracţional organizate se numără un judecător la Judecătoria Timişoara, avocat în cadrul Baroului Timiş, un medic ortoped la Spitalul Judeţean Timişoara, etc.-12 membrii ai gruparii urmeaza sa fie adusi cu mandat.  Grav este ca membrii gruparii recrutau eleve de liceu pe care le obligau să practice prostituția, printre clienți fiind un judecător, un avocat, un medic, dar și DJ Gino Manzotti (Handke Giuseppe), membru al formației DJ Project. Potrivit unor surse judiciare, elevele erau racolate din școli, din cluburi sau de pe facebook, capul rețelei fiind Paul Mânzu, zis ‘Paul’, care a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare în dosarul devalizării BRD Timișoara, cu un prejudiciu creat de 2,3 milioane de euro.
 
 Parteneri în afacerea cu trafic de minore erau, potrivit acelorași surse, agentul Ovidiu Gîtan de la Secția de Poliție nr. 1 Timișoara și Ovidiu Torj, fostul soț al Brigittei Sfăt. Minorele racolate erau duse în vila din Dumbrăvița a lui Paul Mânzu (o zonă rezidențială nouă de lângă Timișoara), unde le erau livrate clienților contra cost iar relațiile sexuale erau filmate, ceea ce era folosit ulterior drept material de șantaj împotriva fetelor care încercau să iasă din rețea.
 
Pana acum au fost identificate peste 25 victime minore. S-a lucrat cu BCCO Timisoara cu sprijinul SRI Timis si SOS.
Citeste si...
Președintele Iohannis a vorbit despre revocarea lui Lazăr și Kovesi. Vezi ce spune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.