În cursul dimineții de duminică, 3 mai, în județul Iași au avut loc mai multe descinderi ale autorităților după ce 10 persoane au murit intoxicate cu metanol, o substanță găsită în spirtul comercializat de o anumită companie.

Polițiștii ieșeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au desfășurat 4 percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

La data de 3 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Iași și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au desfășurat 4 percheziții domiciliare și la sediile unor societăți comerciale, din municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

Polițiștii ieșeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 15 aprilie – 24 aprilie a.c., pe raza județului Iași, au fost înregistrate 10 decese care ar fi fost cauzate de intoxicația cu alcool metilic.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că o societate comercială, din municipiul Iași, ar fi achiziționat alcool sanitar, de pe raza municipiului București, iar ulterior l-ar fi distribuit mai multor societăți de pe raza județului Iași.

În urma activităților desfășurate au fost identificate aceste societăți comerciale și au fost ridicate sticlele cu alcool sanitar, iar în urma analizele efectuate, în substanță ar fi fost fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar 7 persoane au fost conduse la audieri.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași, Brigăzii de Operațiuni Speciale Iași și Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., iar la acțiune au participat și polițiști din cadrul D.G.P.M.B. și I.P.J. Ilfov, au transmis autoritățile

Cercetările continuă.

Știre inițială
Se pare că 10 persoane din Iași au murit după ce au consumat alcool sanitar produs de o anumită companie. Însă, ceea ce este suspect este faptul că spirtul respectiv conținea alcool metilic, o substanță otrăvitoare, care poate provoca moartea unei persoane după consum, ci nu alcool etilic, tolerat de organismul uman, relatează BZI.

Citeste si...
Detinuta top-model. Cum arata femeia care a facut senzatie pe internet dupa ce a fost arestata - FOTO

Polițiștii ieșeni au deschis o anchetă amplă și un dosar penal după ce în ultimele săptămâni 10 persoane au murit din cauza intoxicării cu alcool metilic în județul Iași. Această substanță nu ar fi trebuit să se găsească în spirt, fiind otrăvitoare pentru corpul uman, însă se pare că producătorul ar fi utilizat alcool metilic din „motive financiare”, întrucât este mai ieftin decât cel etilic.

10 persoane decedate din cauza alcoolului „ucigaș”
Dintre cele 10 persoane, nouă dintre ele au fost găsite decedate iar cea de-a zecea a murit la spital. În cursul zilei de luni, trei persoane din comuna Stolniceni Prăjescu, satul Brătești, au murit din cauza consumului de metanol, iar la două zile după, miercuri, încă o persoană și-a găsit sfârșitul din aceeași cauză.

Ancheta polițiștilor a relevat că un numitor comun al tuturor deceselor estte consumul unui anumit tip de spirt. Ulterior, acesta a fost trimis la laborator și s-a constatat că are în componență alcool metilic în loc de alcool etilic.

Consumul de spirt este un lucru destul de obișnuit în rândul alcoolicilor care nu au resurse financiare, și, ținând cont că prețul unei sticle este de aproximativ 12 lei, 500 de mililitri, aceștia apelează la substanță destul de des.

Cine este vinovat
Se pare că spirtul este produs în București, însă la nivelul județului Iași a fost distribuit de o firmă deținută de un bărbat care vindea diverse produse într-un complex comercial din Iași, potrivit surselor din cadrul anchetei, relatează BZI.

Polițiștii ieșeni au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă și fac verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt.

Se pare că și producătorul spirtului este vizat în anchetă.

alcool metilicalcool, sanitar, ancheta, politisti, spirt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.