Actualitate

Perchezitii in Capitala. Trei persoane retinute

Poliţişti din cadrul DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au efectuat joi cinci percheziţii domiciliare în Capitală, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prin metoda ”premiu”, trei persoane fiind reţinute.perchezitii
 
Potrivit unui comunicat al DGPMB transmis vineri, din datele şi probele administrate în cauză în perioada aprilie – iulie, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au contactat telefonic diverse persoane, reuşind să determine cel puţin 15 dintre acestea să le remită sume de bani cuprinse între 1.900 şi 4.000 de lei drept impozit, pentru a putea intra în posesia unui pretins premiu, în valoare de 10.000 de euro.
Prejudiciul estimat până la acest moment este de 30.000 de lei, precizează DGPMB.
În urma efectuării percheziţiilor au fost depistate persoanele vizate, care au fost conduse la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pentru audieri. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu trei persoane în stare de reţinere.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
 
”Pentru a nu deveni victimă unor astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei vă recomandă să adoptaţi o conduită preventivă şi să verificaţi autenticitatea celor ce vă sunt comunicate în acest gen de situaţii. Astfel, în cazul în care sunteţi contactat de persoane ce se recomandă drept reprezentanţi ai unei companii de telefonie şi care vă anunţă că sunteţi câştigătorul sau câştigătoarea unui concurs, solicitându-vă să efectuaţi plăţi, să cumpăraţi cartele preplătite sau să apelaţi numere de telefon, vă rugăm să verificaţi dacă acea companie de telefonie derulează un astfel de concurs şi dacă dvs. participaţi în cadrul acestuia”, se arată în comunicatul DGPMB, citat de Agerpres.
 
Totodată, pentru a evita riscul de a cădea în plasa unor infractori ce urmăresc să înşele, să se solicite celui care a apelat cât mai multe detalii cu privire la concurs şi să nu se comunice oricum informaţii personale sau confidenţiale, precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute şi nici să nu se dea curs invitaţiei de a plăti diferite sume de bani prin transferuri bancare sau de a cumpăra cartele preplătite, recomandă Poliţia Capitalei.
Poliţiştii sfătuiesc să nu se apeleze eventualele numere indicate de cel care a sunat la telefon, fără verificările necesare.
blank