Nouă percheziții domiciliare au avut loc dimineaţă în Bucureşti şi în Călăraşi, la persoane suspectate că au primit ilegal din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială sume de 4.500 de lei lunar, reprezentânf indemnizaţii de sprijin în contextul pandemiei de COVID-19. Surse din anchetă afirmă că cei vizaţi sunt cântăreţi..

”Astăzi, 21.01.2021, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti, un mandat de perchezitie domiciliară in judeţul Călăraşi şi 12 mandate de aducere, într-un dosar privind fapte de înşelăciune”, anunţă Poliţia Capitalei.

Conform sursei citate, în perioada martie 2020- prezent, 11 persoane, folosind documente falsificate, au solicitat şi primit din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială indemnizaţii destinate sprijinirii salariaţilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2, in valoare de 4.500 lei/ lună .

Citeste si...
Paul Stănescu,amenințat ca va fi dat afară din PSD dacă va vota Guvernul Orban

Surse din anchetă afirmă că cei 11 sunt lăutari, iar poliţiştii s-ar fi autosesizat în acest caz după ce în spaţiul public au apărut imagini în care cei vizaţi câtnau la petreceri şi luau bani, deşi declaraseră că nu au niciun venit.

Percheziții domiciliare în București și Călărasi cuantumul prejudiciului urmează a fi stabilit pe parcursul cercetărilor. Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice a Sectorului 1 .