Actualitate, Stiri

Percheziţii DNA la IPJ Timiş, într-un dosar de corupţie. Şefii IPJ şi Poliţiei Rutiere, aduşi la AUDIERI

Un dosar de corupţie zguduie poliţia din Timiş. Mai multe percheziţii au avut loc la cinci instituţii publice într-un dosar privind fapte de corupţie comise în perioada 2013 – 2014. Printre instituţiile percheziţionate sunt sediul IPJ Timiş şi sediul Poliției Locale Recaș. Printre persoanele vizate de anchetă sunt şeful Poliţiei Judeţene Timiş şi adjunctul acestuia, Sorin Muntean şi Florin Bolboş, precum şi şeful de la Rutieră, Marcel Crăciunescu. Primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel, este şi el vizat în anchetă.

blank

Șeful Poliției Rutiere Timiș, Marcel Crăciunescu, a fost adus luni seară la DNA Timișoara pentru audieri în dosarul „IPJ”. El refuzat să facă declarații la intrarea la audieri.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timiș, comisar-șef Sorin Muntean, și adjunctul său, comisar-șef Florin Bolbos, au fost aduși la sediul DNA Timișoara.

Ambii oficiali au declarat la intrarea în audieri că nu știu de ce au fost aduși și că așteaptă să afle care sunt acuzațiile.

Anchetatorii percheziţionează mai multe birouri din cadrul IPJ Timiş, printre cele vizate fiind cel al inspectorului şef, comisarul şef Sorin Munteanu, al adjunctului său pe Ordine Publică, comisarul şef Florin Bolbos şi cel al şefului Serviciului Poliţiei Rutiere, comisarul şef Marcel Crăciunescu.

DNA percheziționează și locuința șefului Poliției Rutiere, Marcel Crăciunescu, din satul Ghiroda, precum şi la locuinţa părinţilor acestuia, din Timişoara, dar şi la sediul Poliţiei locale Recaş.

UPDATE: Ofițerii DNA Timișoara au ridicat luni mai multe documente și o imprimantă în urma perchezițiilor care au avut loc la sediul Inspectoratului de Poliție Timiș, la Primăria Recaș și la sediul Poliției Locale Recaș, precum și la imobilul aparținând șefului Poliției Rutiere Timiș, Marcel Crăciunescu. În dosar ar fi vorba de infracțiuni de trafic de influență, abuz în serviciu, șantaj și ar fi implicați primarul din Recaș, Pavel Teodor, comisar șef de poliție Sorin Petru Muntean, inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, omul de afaceri Gelu Milutinovici și prefectul Eugen Dogariu.

Marcel Crăciunescu a primit mai multe „cadouri” de la subordonați pentru diverse favoruri. De la un agent ar fi primit patru anvelope, pentru a fi transferat de la Ordine Publică, și mai apoi confirmat definitiv la Serviciul Poliției Rutiere. De asemenea, acesta ar fi livrat produse alimentare către magazinele patronate de soția lui Marcel Crăciunescu. În plus, pentru o avansare la excepțional a primit patru jante pentru un Mercedes.

În paralel, polițiștii au descins și la Primăria din Recaș, condusă de primarul Pavel Teodor, care a trecut de la PNL la PSD în toamna anului trecut. 

Procurorii anticorupție fac percheziții și la Biroul Poliției Rutiere Autostrăzi de la Arad, scrie pressalert.ro. Aceștia caută mai multe documente într-o investigație care vizează un accident produs pe autostradă, în care ar fi fost implicat președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, în vara anului trecut, eveniment care ar fi fost mușamalizat Primarul din Recaș, Pavel Teodor, a făcut numeroase presiuni pentru ca Poliția Rutieră să nu efectueze controale pe raza localității. Pentru că au existat polițiști care au refuzat să nu aplice legea, Pavel Teodor a solicitat sprijinul conducerii Poliției Timiș pentru mutarea agenților respectivi. Presiunile nu s-au oprit niciun moment, edilul solicitând să-i fie respectată decizia ca nimeni să nu fie controlat pe străzile din Recaș.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013 – 2014. În cursul zilei de 19 ianuarie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 8 locaţii situate în judeţele Timiş şi Arad, din care 5 sunt instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

blank