Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a reproșat colegilor de partid, reuniți miercuri în ședință la palatul Parlamentului, rezultatul dezastruos înregistrat la alegerile europarlamentare din 26 mai, când formațiunea nu a reușit să treacă pragul minim de 5% pentru a obține un mandat în Parlamentul European, au declarat surse participante la discuții pentru Digi24.ro.

După ședința conducerii ALDE, Tăriceanu a recunoscut de altfel că există nemulțumiri legate de activitatea unor filiale care ”nu s-au implicat”, și a spus că vor exista și schimbări în aceste filiale.

„Şedinţa Delegaţiei Permanente ne-a permis întâi de toate o trecere în revistă, o analiză a rezultatelor alegerilor pentru Parlamentul European, care pentru noi, trebuie să recunosc, fără niciun fel de ambiguitate, s-au constituit într-un eşec. Am făcut cu colegii mei această analiză. Rezultatele arată că acolo unde s-a muncit şi şi-au asumat această responsabilitate de desfăşurare, de susţinere a campaniei electorale, am avut rezultate şi alte judeţe, din păcate, destul de munte, nu şi-au făcut deloc treaba. Prin urmare, vor urma şi o serie de măsuri organizatorice la nivelul filialelor şi nu numai”, a explicat președintele ALDE.

”Am hotărât împreună cu colegii mei ca în luna septembrie să avem un congres doctrinar pentru o definire ideologică a noastră mai clară pentru că am constatat că există o deficienţă de percepţie doctrinară în ceea ce ne priveşte. Suntem partidul clasei de mijloc, suntem partidul întreprinzătorilor mici şi mijlocii suntem partidul profesiilor liberale dar cred că oferta noastră electorală nu a fost suficient de convingătoare pentru aceştia”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, după ședință.

Citeste si...
Preşedintele SUA Donald Trump a decis retragerea oficială din OMS

Totodată, în aceeași ședință, Tăriceanu și-a certat colegii pentru că au informat cu o zi înainte presa că el urmează să își anunțe candidatura la prezidențiale chiar după ședința de miercuri. El le-a spus membrilor ALDE că dorește să se consulte mai întâi și cu cei din PSD, sperând că va fi totuși candidatul comun la alegeri, capacitatea ALDE de a genera voturi dovedindu-se ineficientă la alegerile din mai.

„Am anunțat de mai demult intenția de a candida la prezidențiale, dar am discutat cu colegii mei din PSD că e mult mai util să avem o candidatură comună. Sigur că în perioada următoare o să discutăm cu cei din PSD”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la Parlament.

Acesta a adăugat că la reuniunile partidului, BPEx și Delegația Permanentă Națională ALDE, a fost decis să fie organizat un Congres al formațiunii, pentru definirea doctrinei politice.