Preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi seară că PSD-ALDE are majoritatea parlamentară necesară pentru a trece bugetul de stat şi alte proiecte legislative sau ordonanţe, potrivit agerpres.ro.

„Veţi vedea că avem majoritatea necesară pentru a trece şi bugetul şi alte proiecte de legi sau ordonanţe”, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanua afirmat la Antena 3.

Cât priveşte întârzierea dezbaterii bugetului de stat, şeful Senatului a spus că Ministerul Finanţelor este cel care trebuie să prezinte aceste proiect, iar acest lucru „nu este simplu”, însă a subliniat că instituţiile pot să funcţioneze din alocările bugetului pe anul trecut.

„Bugetul pentru ca să fie discutat trebuie să existe un proiect şi acest proiect trebuie să ni-l prezinte Ministerul de Finanţe. Ministerul de Finanţe nu are o treabă uşoară, pentru că el în final are şi o funcţie de integrator. El ia bugetele tuturor instituţiilor din administraţia centrală, şi nu numai, şi agregă aceste propuneri într-o formă finală. Dacă culegi propunerile de buget de la toate instituţiile, nu îţi ajung trei bugete şi asta e o muncă pe care o face Ministerul de Finanţe care nu a fost simplă. Instituţiile pot să funcţioneze pe regula care este prevăzută în lege. Au 7% lunar din alocările bugetului anual de anul trecut şi pot să meargă fără niciun fel de probleme”, a precizat Tăriceanu.

Citeste si...
Dan Voiculescu explică de ce statul poate lua decizii gresite in privinta aurului României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.