Sute de mii de copii, condamnaţi la înfometare, mizerie şi analfabetism

 copil (6)

Un studiu al Organizaţiei Salvaţi Copiii arată că generaţii întregi de tineri trăiesc pe străzi, sunt bolnavi, bătuţi şi batjocoriţi. Ţara noastră este în topul ruşinos al Europei cu cei mai mulţi copii expuşi sărăciei.

 

copil (8)

Sute de mii de copii sunt condamnaţi la înfometare, mizerie, analfabetism. În cel mai nefericit caz, aceşti copii şi tineri ajung în stradă. În cel mai fericit caz, sunt ajutaţi de ONG-uri sau direcţii de asistenţă socială.

copil (7)

Numai la nivelul Capitalei, sunt 1.100 de copii săraci care îşi petrec timpul cerşind, adunând gunoaie, muncesc cu ziua sau fură. O treime dintre ei îşi injectează droguri, sunt infectaţi cu virusul hepatic C, iar unul din 10 este infectat cu HIV. Mai bine de un sfert dintre tineri au fost bătuţi şi au ajuns la spital.

În urma acestului studiu, Organizaţia Salvaţi Copiii avertizează că dacă nimeni nu ia măsuri, România va rămâne ţara copiilor abandonaţi pe stradă. Soluţia lor este să se deschidă Centre în care aceşti copii şi tineri să fie ajutaţi şi educaţi.

Citeste si...  Stapanii de sclavi de la Berevoiesti, condamnati