Printre alţii, acolo este „cazat” şi fostul procuror Maximilian Bălăşescu. O fi ceva între ei?

  Zavo Jilava (7)

Viaţa lui Maximilian Bălăşescu, cel supranumit “procurorul vrăjitoarelor” după ce le-a anchetat şi băgat la beci pe vrăjitoarele Melisa şi Vanesa, s-a schimbat complet la începutul anului 2012. Fostul şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea a fost arestat pentru o presupusă mită de 300.000 de euro şi azvârlit la beci pentru cinci ani. Aproape i-a rămas familia – soţia, fratele şi cumnata -, dar şi martorul principal în dosarul al cărui anchetator principal era: Oana Zăvoranu. Aceasta l-a vizitat îmbrăcată în haine negre, asemănătoare cu cele ale măicuţelor, pentru a nu fi recunoscută.

Acum mai bine de trei ani, pe când era prim-procuror, Bălăşescu coordona o dificilă anchetă într-un caz cu iz de cămătărie, vrăjitorie şi înşelăciune în care victimă era Zăvo. Vedeta le plătise bani frumoşi vrăjitoarelor Melisa şi Vanesa, pentru incantaţii magice care să i-l aducă înapoi pe Pepe. În timpul procesului, lucrurile au scăpat de sub control şi Bălăşescu a fost arestat pentru mită. Acela a fost momentul în care gura lumii a scos la iveală o aşa-zisă poveste de amor înfiripată între anchetator şi martorul Oana Zăvoranu. De după gratii, într-un interviu acordat în exclusivitate ziarului Libertatea, Max a negat existenţa vreunei relaţii amoroase între el şi Zăvo, cea pe care, de altfel, a şcolit-o în tainele folosirii echipamentelor de ascultare folosite la interceptarea vrăjitoarelor. “E o prostie… Nu am avut o relaţie cu partea vătămată Oana Zăvoranu decât cea profesională. Am audiat-o zeci de ore. În anumite etape ale anchetei ea a purtat tehnică de ascultare şi a trebuit să o «antrenez », cum se spune”, declara, la vremea respectivă, fostul procuror.

Timpul s-a scurs, iar trecutul pare să-şi rescrie povestea în prezent, în spatele zidurilor puşcăriei. Surse din cadrul Penitenciarului Jilava, unde Max îşi ispăşeşte condamnarea pentru mită, ne-au dezvăluit că Oana nu s-a putut ţine departe de fostul anchetator, alături de care a luptat împotriva celor două vrăjitoare care au escrocat- o. Aşa că l-a vizitat de câteva ori. O dată chiar în văzul lumii, în luna mai, când a şi făcut declaraţii presei. Însă după aceea, Zăvo a trecut pragul închisorii camuflată. De ce, doar ea ştie. Dar vizitele sale nu au fost unele intime, cum şi-ar fi închipuit cârcotaşii, ci unele derulate la vorbitorul închisorii. “În ultima perioadă, Oana a venit la Max de două ori. Era îmbrăcată toată în negru, din cap până- n picioare… Ziceai că e măicuţă… S-o fi gândit că n-o recunoaşte nimeni, da’ nu ai cum să n-o cunoşti. Ce au vorbit nu am cum să ştiu, da’ se priveau galeş, ca doi apropiaţi. I-a adus şi un pachet mic cu ceva de-ale gurii”, ne-au spus surse din Penitenciarul Jilava. Vizitele secrete ale lui Zăvo la Bălăşescu au fost confirmate şi de persoane din anturajul fostului procuror.

 “Da, Oana s-a dus la el de două ori. El a chemat- o. A făcut cerere şi i s-au aprobat vizitele suplimentare, că el are patru pe lună şi i-au dat voie la cinci. Max e şi acum măcinat de ancheta pentru care s-a dăruit atât de mult, în care a muncit zile şi nopţi la rând. Oana, care i-a fost martor principal şi în care are încredere, poate să-i mai spună ce se întâmplă în cazul respectiv. De-aia a chemat-o. Nu sunt iubiţi, cum se spune aiurea. De divorţ nu se pune problema. Soţia îl vizitează mereu”, ne-au dezvăluit apropiaţi ai fostului procuror care, după gratii, vrea să-şi scrie memoriile.

 

 

Citeste si...
Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, trimisă în judecată de DNA pentru CORUPŢIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.