Printre alţii, acolo este „cazat” şi fostul procuror Maximilian Bălăşescu. O fi ceva între ei?

  Zavo Jilava (7)

Viaţa lui Maximilian Bălăşescu, cel supranumit “procurorul vrăjitoarelor” după ce le-a anchetat şi băgat la beci pe vrăjitoarele Melisa şi Vanesa, s-a schimbat complet la începutul anului 2012. Fostul şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea a fost arestat pentru o presupusă mită de 300.000 de euro şi azvârlit la beci pentru cinci ani. Aproape i-a rămas familia – soţia, fratele şi cumnata -, dar şi martorul principal în dosarul al cărui anchetator principal era: Oana Zăvoranu. Aceasta l-a vizitat îmbrăcată în haine negre, asemănătoare cu cele ale măicuţelor, pentru a nu fi recunoscută.

Acum mai bine de trei ani, pe când era prim-procuror, Bălăşescu coordona o dificilă anchetă într-un caz cu iz de cămătărie, vrăjitorie şi înşelăciune în care victimă era Zăvo. Vedeta le plătise bani frumoşi vrăjitoarelor Melisa şi Vanesa, pentru incantaţii magice care să i-l aducă înapoi pe Pepe. În timpul procesului, lucrurile au scăpat de sub control şi Bălăşescu a fost arestat pentru mită. Acela a fost momentul în care gura lumii a scos la iveală o aşa-zisă poveste de amor înfiripată între anchetator şi martorul Oana Zăvoranu. De după gratii, într-un interviu acordat în exclusivitate ziarului Libertatea, Max a negat existenţa vreunei relaţii amoroase între el şi Zăvo, cea pe care, de altfel, a şcolit-o în tainele folosirii echipamentelor de ascultare folosite la interceptarea vrăjitoarelor. “E o prostie… Nu am avut o relaţie cu partea vătămată Oana Zăvoranu decât cea profesională. Am audiat-o zeci de ore. În anumite etape ale anchetei ea a purtat tehnică de ascultare şi a trebuit să o «antrenez », cum se spune”, declara, la vremea respectivă, fostul procuror.

Timpul s-a scurs, iar trecutul pare să-şi rescrie povestea în prezent, în spatele zidurilor puşcăriei. Surse din cadrul Penitenciarului Jilava, unde Max îşi ispăşeşte condamnarea pentru mită, ne-au dezvăluit că Oana nu s-a putut ţine departe de fostul anchetator, alături de care a luptat împotriva celor două vrăjitoare care au escrocat- o. Aşa că l-a vizitat de câteva ori. O dată chiar în văzul lumii, în luna mai, când a şi făcut declaraţii presei. Însă după aceea, Zăvo a trecut pragul închisorii camuflată. De ce, doar ea ştie. Dar vizitele sale nu au fost unele intime, cum şi-ar fi închipuit cârcotaşii, ci unele derulate la vorbitorul închisorii. “În ultima perioadă, Oana a venit la Max de două ori. Era îmbrăcată toată în negru, din cap până- n picioare… Ziceai că e măicuţă… S-o fi gândit că n-o recunoaşte nimeni, da’ nu ai cum să n-o cunoşti. Ce au vorbit nu am cum să ştiu, da’ se priveau galeş, ca doi apropiaţi. I-a adus şi un pachet mic cu ceva de-ale gurii”, ne-au spus surse din Penitenciarul Jilava. Vizitele secrete ale lui Zăvo la Bălăşescu au fost confirmate şi de persoane din anturajul fostului procuror.

 “Da, Oana s-a dus la el de două ori. El a chemat- o. A făcut cerere şi i s-au aprobat vizitele suplimentare, că el are patru pe lună şi i-au dat voie la cinci. Max e şi acum măcinat de ancheta pentru care s-a dăruit atât de mult, în care a muncit zile şi nopţi la rând. Oana, care i-a fost martor principal şi în care are încredere, poate să-i mai spună ce se întâmplă în cazul respectiv. De-aia a chemat-o. Nu sunt iubiţi, cum se spune aiurea. De divorţ nu se pune problema. Soţia îl vizitează mereu”, ne-au dezvăluit apropiaţi ai fostului procuror care, după gratii, vrea să-şi scrie memoriile.

 

 

Citeste si...  Cristi Borcea nu reuşeşte să-şi vândă apartamentul din America