Premierul Ludovic Orban a anunţat sâmbătă că există solicitări de decontare din fonduri europene pe cheltuielile COVID-19 de aproape 600 de milioane de euro, menţionând că acestea sunt în procesare şi vor fi decontate.

“Avem solicitări din partea tuturor entităţilor, inclusiv din partea autorităţilor locale, de decontare din fonduri europene pe cheltuielile COVID de aproape 600 de milioane de euro. Toate aceste solicitări sunt în procesare şi ele vor fi decontate. Suma de 175 de milioane de euro este o sumă care este prezentă fizică, sunt bani reali, Ghidul beneficiarului este public”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă la Vâlcea.

El a precizat că este o scuză falsă că autorităţile nu fac achiziţii deoarece le este teamă că nu le vor fi decontate.

“Ei ştiu foarte clar, vom procesa rapid toate solicitările şi vom deconta toate cheltuielile, evident, legale, care sunt făcute legal, care sunt făcute în conformitate cu legea. Să spui că nu faci achiziţii că îţi e teamă că nu îţi decontează, asta e o falsă scuză. Noi am pus la dispoziţie aceşti bani, banii există şi vom deconta orice cheltuială legală făcută în această categorie de cheltuieli pe care am stabilit că le finanţăm. Am şi alocat bani către aproape toate autorităţile locale din România, Ele acum nu mai pot să zică că nu au resurse. Sigur, banii i-am alocat pentru echilibrare ca să compensăm anumite pierderi de venituri sau anumite cheltuieli suplimentare”, a conchis Orban.


Citeste si...
SUA a stabilit un nedorit maxim al cazurilor de infectare cu COVID: Peste 102.000 în 24 de ore