Dragnea îl vede pe Paul Stănescu ca variantă de premier, în locul lui Tudose. Potrivit unor surse politice, actualul vicepremier a fost nominalizat de liderul PSD, în cadrul întâlnirii social-democraților de la Suceava.

În timpul unei ședințe a organizației județene, care a avut loc la Sucevița, și unde au participat liderii PSD din zonă, Liviu Dragnea ar fi spus, potrivit surselor, că actualul vicepremier, Paul Stănescu, reprezintă o opțiune foarte bună pentru conducerea Executivului. Afirmația lui Dragnea vine în contextul conflictului dintre premierul Mihai Tudose și ministrul de Interne, Carmen Dan, care a refuzat să demisioneze din funcție, după ce șeful Executivului i-a cerut acest lucru.

Liviu Dragnea le-ar fi transmis colegilor din Suceava că vicepremierul Paul Stănescu ar fi un ”foarte bun premier, pentru că este un PSD-ist pe care partidul e poate baza”.

Întrebat, joi seara, dacă se impunea demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, vicepremierul Paul Stănescu a răspuns ”Nu”, potrivit Mediafax.

El a refuzat să facă declaraţii suplimentare pe acest subiect.

Paul Stănescu a intrat în Guvern după demisia lui Sevil Shhaideh din funcția de ministru al Dezvoltării, în urma unui Cex în care premierul Tudose le-a cerut Rovanei Plumb și lui Sevil Shhaideh să facă un pas în spate, după începerea anchetei DNA pe numele celor două reprezentante ale Executivului, în dosarul Belina.

Citeste si...
Dezvaluiri: Băsescu l-a executat pe Năstase pentru că acesta l-a pălmuit. Iată de ce, cum şi cand

Stănescu a preluat atunci ministerul Dezvoltării, care este portofoliul cu cel mai mare buget din Romania, responsabil de distribuirea banilor către primării și consilii județene.

Paul Stănescu este președintele organziației PSD Olt, și unul dintre baronii PSD cu influență în partid. A fost președintele Consiliului Județean Olt, timp de 8 ani, iar la ultimele alegeri parlamentare a câștigat un mandat de senator.

Liviu Dragnea se află într-un turneu, prin județele Moldovei. Joi, el a fost la Suceava, iar vineri a ajuns la Bacău. Discuțiile liderului PSD cu liderii organizațiilor județene vin în contextul Comitetului Executiv Național, la sfârșitul lunii, în care ar trebui să se tranșeze o posibilă restructurare guvernamentală, cerută de premierul Tudose, dar care nu este pe placul liderului PSD.