Patru persoane cu vârste cuprinse între 32 și 48 de ani din Călărași sunt cercetate de polițiști într-un dosar care vizează 246 de furturi produse în ultimii doi ani în orașe din Germania. Potrivit polițiștilor, în acest dosar prejudiciul depășește 2,4 milioane de euro.

Polițiștii români și cei germani, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași și a unui procuror german, au făcut, miercuri, șapte percheziții pe raza județului Călărași într-un dosar care vizează mai multe furturi comise în orașul Bayreuth din Germania și în localitățile învecinate.

În urma acestor descinderi, polițiștii au descoperit mai multe produse furate din Germania, care fac obiectul dosarelor întocmite de polițiștii germani.

„Cele 4 persoane, cu vârste cuprinse între 32 și 48 de ani, au recunoscut săvârșirea mai multor infracțiuni pentru care sunt cercetate în Germania, solicitând totodată încheierea unor acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorul german”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.

Citeste si...
Merkel susține că omenirea se află, încă, la inceputul pandemiei de coronavirus

În acest caz, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și furt calificat.

Potrivit polițiștilor, în ultimii doi ani au fost comise în orașul Bayreuth – landul Bavaria și în localitățile învecinate mai multe furturi din firme și locuințe, în cadrul cărora au fost sustrase aparatură electronică, scule electrice și bani.

„Polițiștii germani au reușit să stabilească, în urma investigațiilor și a măsurilor procedurale specifice legislației proprii, săvârșirea a 246 de infracțiuni de furt, totalizând un prejudiciu de 2.430.000 de euro, în perioada 2017-2019”, se mai arată în comunicatul IGPR.