Antreuri, Culinar

Pateuri aperitiv

Pateuri aperitiv

 

blankTimp de preparare 20 min.

TImp total 50 min.

Număr porţii 8

Ingrediente

800 g  aluat de foitaj

300 g spanac congelat

2 cepe

1 ardei gras

1 lingurita cu boia uite

sare

piper

Mod de preparare

Tăiaţi ceapa mărunt și căliţi-o împreună cu ardeiul gras.

Adăugaţi spanacul fiert separat, scurs și tocat. Lăsaţi pe foc câteva minute, după care condimentaţi.

Tăiaţi aluatul decongelat în pătrate potrivit de mari. În mijlocul fiecărui pătrat, așezaţi câte o linguriţă cu umplutură.

Uniţi colţurile câtorva pătrate în așa fel încât să obţineţi un săculeţ, iar pe restul pliaţi-le ca un portofel sau ridicaţi marginile, ca un coșuleţ.

Așazaţi-le într-o tavă neunsă și lăsaţi-le la cuptor cel mult 30 de minute.

 

blank