Pasionații de nudism au de acum un parc la dispoziție doar pentru ei, în Paris. Mai precis, parcul Bois de Vincennes este dedicat celor care vor să renunțe la toate hainele, după ce administrația parcurilor a decis să le dedice acestora o zonă specială, notează AFP.”Crearea unui spațiu în Bois de Vincennes unde practica nudismului să fie autoriztă este parte a viziunii noastre deschise asupra spațiului public parizian”, a declarat adjuncta departamentului pentru spațiile verzi din cadrul primăriei Paris.

Spațiul care se vrea a fi un experiment a fost deschis deja, urmând să rămână așa până pe 15 octombrie, în intervalul orar 8.00-19.30. Totodată, în zonă vor fi puse semne prin care vizitatorii vor fi atenționați că se află într-o zonă rezervată celor pasionați de nudism.

Citeste si...  A început școala! Atenție la coloana vertebrală a copiilor! Iată ce trebuie să faci

Experimentul s-a bucurat imediat de aprecierea naturiștilor din Paris. Un reprezentant al Asociației Naturiștilor din Paris a afirmat că mii de oameni vor încerca să se bucure de parc, iar decizia va schimba atitutinea multor oameni despre nuditate. Aproximativ 2,6 milioane de oameni practică nudismul în Franța, potrivit asociaților. De altfel, pe teritoriul țării sunt peste 460 de spații rezervate acestora – dintre care 155 de campinguri și 73 de plaje.