Partidul lui Recep Tayyip Erdogan , în impas. Exista pericolul să piardă alegerile: Binali Yildirim, fost premier şi preşedinte al parlamentului, este pe primul loc în cursa pentru primăria oraşului Istanbul, informează agenţia de ştiri Anadolu, preluată de dpa preluat de agerpres.

După numărarea a 88% din voturi, Yildirim, din partea Partidului justiţiei şi dezvoltării (AKP), deţine 49,6% din sufragii.

Candidatul opoziţiei Ekrem Imamoglu este creditat cu 47,7% din voturi.

Imamoglu, din partea Partidului republican al poporului (CHP) şi al alianţei de centru-dreapta Iyi, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă: „Din nefericire este vorba despre o manipulare reală”. El le-a cerut oamenilor să monitorizeze atent numărarea voturilor.

Citeste si...  Tutuianu: Vom fi si mai multi! Vezi ce a vrut sa spuna

Centrul cultural şi de afaceri al ţării a fost condus de tabăra islamistă conservatoare din 1994, anul în care Recep Tayyip Erdogan, acum preşedinte, a fost ales primar al Istanbulului.Mansur Yavas, candidatul opoziţiei pentru primăria din Ankara, deţine un avans sensibil, potrivit Anadolu.

Yavas, din partea CHP, are 49,8% din voturi, un avantaj sensibil în faţa rivalului din partea AKP.

Fostul ministru Mehmet Ozhaseki este candidatul AKP pentru capitala Turciei, care a fost controlată de conservatori din 1994.

loading...